Rummelighed i mini-format
Den nye Nissan Note er frisk i designet.
Den nye Nissan Note er frisk i designet.
Fornuftig indretning, men rattet kan kun justeres op og ned.
Den nye Nissan Note er frisk i designet.
Bagagerummet er på knap 300 liter standard, men inkl. kælderrummet kommer den næsten op på 400 liter.
God logisk instrumentering uden unødvendige dikkedarer.....

Rummelighed i mini-format

Nissan Note er en lille genial bil, der desværre har et par skønhedsfejl.


Nissan Note har det meste af det, der kræves for at blive en succes i miniklassen. Den hører til de større biler i segmentet, den er velkørende, der kan tilkøbes meget i sikkerhedssystemer, den er økonomisk, og så kan den fås til en kampagnepris fra knap 135.000 kroner. 10.000 kr.  under normalprisen.

Alligevel er der en sten i skoen, og den er småskarp. Nissan Note fik kun fire ud af fem stjerner i crashtesten hos Euro-NCAP, og eftersom moderne biler normalt kan opnå fuldt hus, er det lidt for slapt. Det afgørende problem er fodgængertesten, hvor den er hård ved de bløde trafikanter, men også ved frontaltest kniber det. Voksne i forsæderne lider under en kun marginal beskyttelse af benene, og ved bagendekollisioner er risikoen for piskesmældsskader for stor.

Bilen.dk's brugtbilmarked:
Søg brugt Nissan Note
Søg brugt Nissan Micra
Søg brugt Nissan Leaf

Efter således at have ryddet det værste forbehold mod Note af vejen kan vi fortsætte til de mere behagelige betragtninger. Nissan Note er trods sin beskedne længde på blot 4,1 meter en bil, der  må betegnes som større, end den ser ud til. Opbygningen er som en mini-MPV med biltypens oprette siddeposition, og derfor rigtig god plads på bagsædet,. Bagagerummet kan sluge over 400 liter, når kælderetagen, hvor reservehjulet ellers lå, udnyttes.

Den testede udgave er udstyret med den trecylindrede benzinmotor på 1,2 liter og 80 hestekræfter. Lad det være sagt med det samme: Det er ingen sprinter, det maksimale moment på 110 Nm optræder først ved 4.000 omdrejninger, hvilket forklarer dødvandet. Men den klarer sig ok, og den arbejder uden at støje for meget. Vil man have mere end det, er der kun en dieselmaskine med 90 heste at vælge. Her begynder prisen ved godt 160.000 kr. (kampagnepris - normalprisen er knap 177.000 kr.). Den har vi også prøvet, og den har masser af bundtræk og gør det generelt glimrende. Støjniveauet er dog rigeligt højt ved acceleration, og motoren lader sig også høre ved almindelig landevejshastighed.

Se også: Luksus i lommeformat

I næsten-basisudgaven (Visia) er Nissan Note godt udstyret med blandt andet start/stop, dæktryksovervågning, fartpilot, aircondition, varme i forsæder, Bluetooth, elruder foran osv. Det er et højt bundniveau, og til kampagneprisen 140.000 kr. er det overraskende meget. Vil man undvære aircondition, kan man spare 5.000 kr.

Til gengæld mangler en så fundamental ting, som at rattet kan justeres i længderetningen, og det er synd, for det gør det sværere at finde en tilfredsstillende kørestilling.

På vejen opfører Nissan Note sig fint, selv om den måske er lidt til den bløde side, hvilket medfører en smule for meget sidevindsfølsomhed og en del krængning i sving. Omvendt kan små biler med hård affjedring være lidt af en prøvelse på grund af den korte akselafstand, så alt i alt har Nissan fundet et acceptabelt kompromis.

Tilmeld dig BILEN.dk's ugentlige Nyhedsbrev

Køber man den topudstyrede benzinmodel (Tekna), er kampagneprisen knap 160.000 kroner, men så får man også den store udstyrspakke med: Det gælder ikke mindst Safety Shield, der giver advarsel om biler i den blinde vinkel, advarsel mod at forlade ens vognbane, og så advarer den om ting, der bevæger sig ind i en bane omkring bilen.

Note har også et smart hjælpesystem til parkeringsmanøvrer. Ved hjælp af fire kameraer kan den vise et billede af bilen set oppefra, det virker godt og gør snævre manøvrer en del mere sikre. Den slags finder man ikke på andre biler i den klasse, og det er godt set, at folk med minibiler også ønsker den ekstra sikkerhed og komfort, disse systemer giver.

Alt i alt ender man med at synes, at Nissan Note er en genial lille bil, men benzinmotoren burde være kraftigere, og så er der lige stenen i skoen mht. crashtesten, hvor den ikke er på niveau med konkurrenterne i klassen.

Se også: Biler på vej 2014


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det herNissan Note 1,2 Acenta

Pris inkl. lev.: 163.770 kr. (kampagnepris)
Sikkerhed Euro NCAP: 4 af 5 (2013)
Mål (længde/bredde/højde): 410/170/153 cm
Bagagerum: 295 uden reservehjul 381-1.465 liter
Køreklar vægt/last: 1.036/395 kg
Påhæng: 300/300 kg
Motor: R3, 1.198 ccm
Effekt: 80 hk v. 6.000 o/min
Drejningsmoment: 110 Nm v. 4.000 o/min
Transmission: 5-trins man., forhjulstræk
0-100 km/t: 13,7 sek.
Tophastighed: 170 km/t
Forbrug/EU-norm: 21,3 km/l
CO2 udledning: 109 g/km
Årlig ejerafgift: 580 kr.
Garanti (mek/lak/rust): 3*/3/12 år
* eller 100.000 km