Toyota Verso er særdeles anvendelig
Man har en fin følelse af plads bag rattet i Verso.
Med syv sæder i brug er bagagerummet begrænset.
Toyota Verso kan udstyres med ekstra sæder, så der er plads til syv personer, dog kun børn på de bagerste.
Verso deler nu ansigt med resten af Toyota-flokken.

Toyota Verso er særdeles anvendelig

Toyota har forbedret deres familie-MPV, der har gjort den mere økonomisk og ikke mindst velkørende.


Et facelift på en bil kan dække over mange ting. Ofte har bilerne blot fået en tur med designpenslen, der er kommet nye lygter og dioder, og kofangerne er blevet smartere. Men sommetider sker der noget mere grundlæggende i småtingsafdelingen, der samlet set gør en ny model betydeligt mere attraktivt end den forrige.

Med andre ord et vellykket facelift. Sådan et har Toyota udsat Verso for. Udseendemæssigt er den med ny front bragt på omgangshøjde med det øvrige Toyotaprogram, materialerne er blevet en smule mindre hårde indeni, motorerne har fået en omgang, og Toyota har endelig fået gjort noget ved lydniveauet.
Resultatet er, at Verso er blevet en lydefri bil, ændringer i undervognen har gjort den velkørende, og det lidt dyrere plastik indvendigt er gjort mere tåleligt - selvom træerne her ikke ligefrem vokser ind i himlen. Det er stadig hårdt.

Bilen.dk's brugtbilmarked:
Søg brugt Toyota Verso
Søg brugt Toyota Prius
Søg brugt Toyota Urban Cruiser

Vi testede den nye Verso i det lave bjerglandskab ved den franske Riviera, og her afslørede Verso, at køreegenskaberne faktisk står sig overraskende godt til veje, der ikke går ligeud, og at den nye 2,0 liters dieselmotor tager godt fra. Kombineret med en god 6-trins gearkasse giver det en oplevelse af en bil, der er rigtig godt afstemt.

Dieselforbruget er faldet en smule, så den 2-liters diesel nu kører godt 20 km/l. Når vi nu er ved motoren, så er diesel ikke helt så meget et kerneområde i japanske biler. Ikke fordi den ikke gør arbejdet godt, for det gør den, men lyden af den er altså ikke den silkebløde europæiske af slagsen. Omvendt hører man den kun under acceleration, resten af tiden er den behagelig tyst.
Vi kender endnu ikke priserne på den nye Verso, men Toyota gætter på, at den kommer til at koste nogenlunde det samme som de nuværende modeller, der faktisk blev nedsat kraftigt sidste år.

Se også: Potent BMW for menigmand

Alligevel holder Verso sig i den dyre ende af skalaen for små MPV-ere med priser fra omkring 350.000 kr. for en dieseludgave.

Verso er ikke en verdensbil fra Toyota, men derimod et rent europæisk anliggende. Den bygges i Tyrkiet, og faceliftet er udført udelukkende i Europa. Det er iøvrigt første gang Toyota lader afdelinger udenfor Japan stå for den slags.
Måske er det derfor, man kan opfatte Verso som særdeles europæisk i sin tilgang til asfalten. Den er komfortabel uden at være for blød, og krængningen rundt i sving er minimal.

Se også: Spar penge på bilforsikringen

Den ser friskere ud forfra end tidligere, men er bagtil desværre hæmmet af de runde klar-plastik-baglygter, der ligner noget fra en svunden tid, men dem skal man jo heldigvis ikke selv kigge på, når man kører bilen.
Der er fin plads - næsten over det hele. Foran sidder man godt, og det gør man også på anden stolerække, der byder på tre gode siddepladser. Helt bagi kan man få to ekstra sæder, så bilen kan rumme syv personer. Som i andre biler i den størrelse er de bagerste sæder ikke noget at råbe hurra for, når man er voksen, men til børn, der ikke er for høje, går det fint. Til gengæld ryger det meste af bagagerummet i samme ombæring.

Den danske pris er ikke kendt, men ventes at ramme i nærheden af den nuværende, hvilket for benzinens vedkommende er omkring 265.000 kr. og for en 2,0 liter diesel lyder på 350.000 kr.

Tilmeld dig BILEN.dk's ugentlige Nyhedsbrev


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det her