VW udvider Passat-familien
VW Passat Alltrack har tre ekstra centimeters frihøjde i forhold til den "almindelige" Passat stationcar. Plus lidt beskyttelsesplader under bunden. Firehjulstrækket fordeler selv trækkraften mellem for- og bagaksel.
Firehjulstrækket gør ikke Passat Alltrack til en bjergged, men de skovveje, hvor man ikke ville turde køre i sin almindelige bil af frygt for at skrabe bunden, vil kunne forceres af Alltrack. Og så kan den slæbe lidt flere kilo på krogen.

VW udvider Passat-familien

Alltrack. VW Passat med tre ekstra centimeter frihøjde er til ham, der ofte kører i sne og ofte besøger sin rødmalede hytte dybt inde i den svenske skov.


VW har udvidet Passat-familien med et højbenet medlem, Alltrack. Som konkurrent til f.eks. Audi A4 Allroad Quattro, Subaru Outback og Volvo XC70. Frihøjden er i forhold til standard-Passaten øget med tre centimeter, altså er den 16,5 cm, under motoren har den et skjold og på skærmkanter og paneler en beskyttende afdækning.

Skal VW Passat Alltrack, der i øvrigt kun fås som stationcar (Variant), for alvor give mening, skal den naturligvis have firehjulstræk, så derfor er 1,8 TSI med 160 hk og den billigste 2,0 TDI (140 hk) med manuelt gear ikke relevante, da de som standard-Passaterne har træk på forhjulene.

Bilen.dk's brugtbilmarked:
Søg brugt BMW X3
Søg brugt VW Passat Alltrack
Søg brugt Audi A4 Allroad
Søg brugt Volvo XC70

Testbilen har firehjulstræk og derudover VWs fine 2-liters dieselmotor med 170 hk samt den 6-trins dobbeltkoblingsgearkasse DSG. Prisen er 588.972 kr. inkl. levering, og dermed er den et sted mellem 43.000 og 80.000 kr. dyrere end den ordinære Passat Variant.

Og hvad får man så i en Alltrack? I sagens natur sidder man lidt højere, de tre ekstra centimeters frihøjde gør, at den ikke så tidligt skraber bunden på skovvejenes høje midte, og så er man qua firehjulstrækket og højden lidt bedre klædt på til at færdes i sne og på isglatte underlag. Hvis 200 kilo er afgørende, er det også et argument, da Alltrack må slæbe en anhænger på 2.200 kilo - den almindelige "kun" 2.000 kilo.

Læs også: BMW X3 trækker i ny retning

Men et alternativ til en rigtig firehjulstrækker er Passat Alltrack ikke - hvilket de førnævnte A4 Allroad, Outback og XC70 heller ikke er. Alltracks Haldex-firehjulstræk fordeler ganske vist selv trækkraften mellem for- og bagaksel, og med et tryk på offroad-knappen tilpasses traction control og ESC-systemet til kørsel i terræn. Og det virker da også fint - i hvert fald så længe terrænet ikke er for udfordrende og fugtigt. Bliver udfordringerne en smule større, kommer den lynhurtigt til kort sammenlignet med en ægte firehjulstrækker.

Ud over at man sidder lidt højere, og ud over lidt Alltrack-skilte hist og pist, skal man bag rattet se godt efter for at afdække forskellene fra den almindelige Passat Variant.

Læs også: Årets Bil er VW-koncernens trillinger

Enhver tidligere VW-ejer og alle nye vil med statsgaranti føle sig hjemme i førersædet. Sæderne støtter fornemt, og enhver kan finde sig godt til rette. Passaten rammer plet, når det kommer til kørestilling, betjening og pladsforhold, ligesom samlekvalitet og finish er i firmabilklassens superliga.

Den ekstra højde og firehjulstrækket ændrer ikke på en glimrende køreoplevelse. Støj fra vind og mekanik er minimal, affjedringen er absolut godkendt, uanset asfaltens beskaffenhed, og kun hvis det går kvikt om hjørnerne, krænger den en smule mere end den almindelige Passat.

Læs også: Familiebil på toppen

Såvel firehjulstræk som den ekstra højde sluger brændstof. Den tilsvarende almindelige Passat Variant går 19,2 km/l, altså lidt over to kilometer længere pr. liter, ejerafgiften for Alltrack er 1.300 kr. højere pr. år, så de faktorer skal også spille ind i overvejelserne.

Til familien med hytte dybt inde i den svenske skov, til dem, der kører på skiferie et par gange i sæsonen, til dem, der har brug for at kunne hænge 2.200 kilo på krogen, er Passat Alltrack fin. Om den er merprisen værd i forhold til den almindelige, må den potentielle køber afgøre med sig selv.

Tilmeld dig BILEN.dk's ugentlige Nyhedsbrev


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det herVW Passat Alltrack 2,0 TDI 170 DSG


Seneste Annoncer