Familiebil på toppen
Sydkoreanske bilfabrikanter er også faldet for at pynte op med diodekæder.
Med et bagagerum på 380 liter ligger Ceed lunt i klassen.
Kia Ceed er bygget i Europa.
Hvor andre bilfabrikanter giver to-tre års garanti, giver Kia hele syv år.

Familiebil på toppen

Kia Ceed har udviklet sig med stormskridt og seneste aftapning er en stjerne blandt familiebiler.


Kia Ceed vendte for alvor billedet for det koranske bilmærke, da modellen kom på markedet i 2007. Her var pludselig en ok bil fra Sydkorea, der kunne tage kampen op i Golf-klassen. Den var billigere, og da også langt fra så god som en Golf, men langt hen ad vejen alligevel et prisbilligt alternativ.

Sidst blev Ceed fornyet i 2009, og nu er der kommet en helt ny model, som yderligere har hentet ind på konkurrenterne. Og for lige at få det koreanske på plads, så er bilen både designet og bygget i Europa.

Vi har testet Kia Ceed 1,6 CRDI Premium, og den er en markant forbedring i forhold til forgængeren. Designet har fået en kærkommen omgang, der hiver Ceed ud af anonymiteten og har gjort den til en bil med moderne former. Også når man stiger ind i den, får man en følelse af kvalitet og god finish.

Man sidder godt, bagsædet er også velproportioneret og voksenegnet, selv om det nok er for smalt til tre voksne.

Bilen.dk's brugtbilmarked:
Søg brugt Kia Cee'd
Søg brugt Hyundai i30
Søg brugt Volkswagen Golf

Så udgangspunktet er tilforladeligt, og det bliver faktisk endnu bedre, når man starter. Testudgaven var med Premium udsstyr, der indeholder stort set alt, man kan ønske sig, og som i motorrummet har en 1,6 liters dieselmaskine med 128 hestekræfter.

Læg dertil en velfungerende sekstrins gearkasse, en silkeblød diesellyd og præcision i alt man foretager sig, og en afbalanceret køreoplevelse er inden for rækkevidde.

FLERE NYHEDER - besøg os på Facebook

Instrumenterne er overskuelige, betjeningsknapperne ok, og midterkonsollen er let drejet mod chaufføren. Samtidig er overensstemmelsen mellem motor og gearkasse i top, og det giver fornøjelig kørsel. Bilen er en vaskeægte familiebil, der er velkørende i den komfortable ende af  skalaen, og altså ikke ligefrem har en undervogn med sportslige ambitioner, men det gør ikke noget, for det er ikke det, man søger efter, når man er i markedet for en Ceed.

Med topudstyr er der en gimmick i form af, at man kan stille styretøjet i tre forskellige niveauer. En komfort, almindelig og sport. Jeg ved ikke, om det er mere sportsligt, når et rat går tungere, men der er forskel at mærke på de tre indstillinger, og så kan man jo altid vælge den, man synes bedst om. Jeg kunne godt undvære funktionen, fordi kontakten med forhjulene trods alt ikke er særligt direkte i nogen af programmerne.

Læs også: Zafira Tourer er en fleksibel familiebus

Priserne starter omkring de 190.000 kroner for en udgave med 1,4 liters benzinmotor, men man skal ofre 80.000 kroner ekstra for at erhverve den topudstyrede testmodel med dieselmotor.

I sig selv koster det omkring 20.000 kroner at købe diesel fremfor benzin. Og fordi Kia's benzinmotorer er af den gammeldags slags, så går en 1,4 liters kun 17,9 km/l, mens den testede diesel går 26,3 km/l. Det betyder, at vælger man billigste benzinudgave, så koster den mere i vægtafgift end dieseludgaven. Det er en tanke værd, når diesel også er billigere ved standeren. Med andre ord skal man ikke køre ret mange kilometer om året, før merprisen for dieselmotoren er betalt. Samtidig er gensalgsprisen generelt en smule højere for dieselbiler.

En anden kæmpefordel, hvor Ceed overhaler resten af Golf-klassen eftertrykkeligt, er garantien på syv år eller 150.000 kilometer, hvad der kommer først.

Tilmeld dig BILEN.dk's ugentlige Nyhedsbrev


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det herKIA Cee’d 1,6 CRDI Premium


Seneste Annoncer