Test af Audi A3 Cabriolet og Volkswagen Golf Cabriolet
.
.
Få kabiner klarer tidens tand så godt som den i A3. Designet er stadig flot, materialerne de fleste steder af en høj standard. For blot 11.746 kr. kan man få Ambition-udstyr med bl.a. langt bedre sportssæder og vindafviser.
Knappen til kalechen sidder bedre end i Golf - lige mellem sæderne.
Veludstyret kan man ikke kalde Audien med Attraction-udstyrsniveau. Aut. klimaanlæg med to zoner er standard - sædevarme koster 7.983 kr.
Bagagerummet er fuldstændig samme størrelse som i Golf - 250 l.
Køber man xenon-forlygter (21.476 kr.) får man LED-baglygter med.
Først med akustik-kaleche (18.278 kr.) er betjeningen fuldautomatisk.
Kun Golf har aktive størtbøjler. De kommer op bag nakkestøtterne.
Sportssæderne, med Alcantara i midten, tager virkelig kegler med perfekt pasform og stram støtte. Opvarmningen af dem er standard, og i det hele taget skal der ikke nødvendigvis fyldes ret meget ekstraudstyr i bilen.
Nem betjening af kaleche og ruder, men den sidder skjult i armlænet.
Grafik og betjening af navi-anlægget (18.698 kr.) virker lidt forældet.
Golf Cabriolet er godt udstyret fra fabrikken, bl.a. med den udvidede kørecomputer (midten). Mere overskuelige instrumenter kunne ikke ønskes.
VW Golf. 1,4-liters med kompressor og turbo.
250 liters-rummet lader sig udvide ved at lægge sæderyggen ned.
Trist farve til en bil, der ikke står designmæssigt frem i sig selv. Nej, Golf Cabriolet skal man lære at kende for at blive begejstret for.
Hvad angår affjedring og stivhed i konstruktionen, kan A3 Cabriolet ikke følge sin koncernsøster. Men dejlig jævnt og præcist styretøj.

Test af Audi A3 Cabriolet og Volkswagen Golf Cabriolet

Kører man cabriolet i Danmark, ved man, at sommeren ikke nødvendigvis føles som sommer. Men hvad, man har friheden til at køre åben, når man har lyst.


Glem det. Sommeren i Danmark bliver aldrig som sommeren i Sydfrankrig, Californien eller på de græske øer. Hvis noget, så ser det ud til, at den globale opvarmning i Danmark er vendt til total sommernedkøling med styrtregn  og stiv kuling som bonus til alle, der hader varme. I et så fjendtligt miljø er det at købe og køre cabriolet virkelig noget, man skal ville af hele hjertet.

En business-pakke til 7.000 kr. er også uundgåelig: Multifunktionsrat, fartpilot, Bluetooth,  varme i sæder og sidespejle og et større lydsystem. A3 Cabriolet er noget dyrere end sin nordtyske fætter. De fire ringe bærer altid en merpris i forhold til ''folke-mærket'', og i nogle tilfælde er det rimeligt nok, men i denne omgang er det Volkswagen, der står med den bedste bil. En kompetent cabriolet, selv når solen ikke skinner.


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det herSeneste Annoncer