Kompakt Toyota sælger bedst
Toyota Corolla var i 2013 den mest solgte bil i verden. 1,22 mio. mennesker købte modellen, hvis man også regner Auris (billedet) og de øvrige Corolla-modeller med.
Sådan så den første Toyota Corolla årgang 1966 ud. Frem til i dag har Toyota solgt næsten 41 mio. Corollaer.

Kompakt Toyota sælger bedst

Toyota Corolla - på visse markeder kaldet Auris - var i 2013 verdens mest solgte bil.


Tidligere i år hævede Ford, at Focus var verdens mest solgte bil i 2013. Kort efter røg Toyota på banen og hævede, at de i 2013 var det mærke, der solgte det højeste antal af en enkelt model.

Tilmeld dig BILEN.dk's ugentlige nyhedsbrev

IHS Automotive, en amerikansk baseret markedsanalytiker med fingeren på bilbranchens puls, har fældet dommen: Toyota kan smykke sig med titlen. Toyotas bedst sælgende model er den navnkundige Corolla, der i 2013 solgte 1,22 millioner styk. Antal solgte Ford Focus var på lige knap 1,1 mio.

Følg med i nyheder og tests på Facebook

For at nå op på de 1,22 mio. medregner japanerne - og det er såmænd helt legalt - Auris, som Corolla har heddet i store dele af Europa siden 2007, plus Corolla Axio, Corolla Altis og Corolla EX-4. Samt Corolla Fielder og Corolla Rumion.

Intet af det rokker ved, at Corolla er den bil, der er solgt flest af nogensinde. Siden første generation i 1966 har næsten 41 mio. mennesker købt en af de 11 generationer Corolla i en af dens mange afskygninger og med en af dens mange betegnelser. Siden 1967 har flere end 200.000 danskere købt en Corolla/Auris.

Søg brugt Toyota Corolla -  klik her
Søg brugt Toyota Auris -  klik her

Det bedst sælgende mærke i første halvår af 2014 er Toyota med 5.097.000 styk. Med blot 31.000 færre biler følger Volkswagen-koncernen på andenpladsen, og på tredjepladsen General Motors med 4,92 mio. solgte. 


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det her