Den grønne Octavia
Skoda Octavia Greenline er en vaskeægte sparegris - 31,3 kilometer pr. liter diesel, uanset om Octaviaen er en 5-dørs hatchback eller stationcar (billedet).
Skoda Octavia Greenline er en vaskeægte sparegris - 31,3 kilometer pr. liter diesel, uanset om Octaviaen er en 5-dørs hatchback eller stationcar (billedet).

Den grønne Octavia

Greenline er betegnelsen for Skodas økomodeller. Octavia med økoskiltet kører op til 31,3 kilometer på en liter diesel.


Hvis man er i stand til at køre som i testlaboratoriet, hvor nye bilers gennemsnitsforbrug udregnes, kan en Skoda Octavia Greenline køre fra den dansk-tyske grænse til Skoda-fabrikken i Mladá Bleslav i Tjekkiet, hvor den er bygget.  Og retur igen - vel at mærke uden at tanke op undervejs. I alt godt 1.500 kilometer.

Følg med i nyheder og tests på Facebook

EU-normen for Octavia Greenline er nemlig 31,3 km/l, præcis samme som for dens tyske fætter VW Golf Bluemotion og en kilometer længere pr. liter end den spanske fætter Seat Leon Ecomotive. Hvilket må siges at være ganske pænt for en knap 1,4 ton tung familiebil med 110 hestekræfter.

Tilmeld dig BILEN.dk's ugentlige nyhedsbrev

Indtil Octavia Greenlines fremkomst var den 105 hestes diesel den mest brændstoføkonomiske med et gennemsnitsforbrug på 26,3 km/l. Greenline udleder blot 85 gram kuldioxid (CO2) pr. kilometer, 14 færre gram end den med 105 dieselheste.

Søg brugt Skoda Octavia - klik her

Octavia Greenline har en 6-trins gearkasse (den 105 hestes har fem gear) med et meget højt sjette gear og er dertil tilsat en stribe ting, der nedsætter forbruget. Blandt standardudstyret er aircondition, fartpilot, elruder for og bag og LED-baglygter. Prisen for den 5-dørs hatchback er 259.000 kr. eksklusive leveringsomkostninger (3.780 kr.), stationcaren - kaldet Combi - koster 15.000 flere kroner. Den 5-dørs VW Golf Bluemotion koster 294.497 kr., den 5-dørs Seat Leon Ecomotive koster 255.900 kr.


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det her