Den vildeste Jaguar F-Type
Kun 250 styk Jaguar F-Type Speedster bliver sat i verden. Topmodellen af F-Type Roadster yder 495 hk, i Speedster er kompressor-V8'eren skruet op til 575 hk.
Jaguar F-Type Speedster i aktion på bane - et herligt sted at slippe en baghjulstrukket V8’er med 575 hestekræfter løs.
Jaguar F-Type Speedster fotograferet i selskab med Jaguar D-Type, der vandt Le Mans tre år i træk (1955-57).

Den vildeste Jaguar F-Type

Project 7. 250 eksklusive styk Jaguar F-Type Speedster er på vej til de hurtigste.


De kvikkeste drenge hos succesfirmaet Jaguar Land Rover holder til i en ganske særlig afdeling. SVR - Special Vehichle Operations - hedder kontoret, der af britiske Autocar beskrives som en afdeling, der minder om Bentleys Mulliner og Mercedes' AMG. Opgaven hos SVR et at specialbygge en stribe lækkerier, der hæver overliggeren for Jaguar Land Rovers fineste og hurtigste produkter.

Brugtmarked:
Søg brugt Jaguar

Et af 2015's mest eksklusive køretøjer fra SVR bliver en videreførelse af Jaguar Project 7. Den bliver til Jaguar F-Type Speedster, altså en specialmodel af den topersoners cabriolet, F-Type Roadster. 7-tallet er i øvrigt en reference til antallet af gange, som Jaguar har vundet det legendariske 24 timers-løb på Le Mans.

Tilmeld dig BILEN.dk's ugentlige nyhedsbrev

Kun 250 eksklusive Jaguar F-Type Speedster er planlagt, og de foreløbige informationer afslører, at ingeniørerne har pumpet V8-kompressormotoren op til 575 hestekræfter - F-Type Coupé R yder 550 hk, F-Type Roadster V8 yder 495 hk. F-Type Speedsters accelererer fra 0 til 100 km/t på 3,8 sekunder, og tophastigheden er opgivet til 315 km/t. Den vejer 1.585 kilo, hvilket er 80 kilo mindre en F-Type Roadster V8.

Følg med i nyheder og tests på Facebook

Blandt udstyret kan nævnes 20 tommer alufælge med Continental ContiForceContack-dæk, keramiske bremser, strammere undervogn og styretøj, den 8-trins Quickshift-automatgearkasse skifter hurtigere, ligesom speederresponsen er optimeret.


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det her