Visionen bliver virkelig
BMW i8 er lynende hurtig og samtidig særdeles nøjsom. Når man altså behandler speederen med forsigtighed. 0-100 km/t på 4,4 sekunder og 47,6 km/l.
Sportsvogn og plug-in hybrid i ét. BMW i8 har en 1,5 liters benzinmotor, der yder 231 hestekræfter og trækker på baghjulene, plus en 131 hestes elmotor, der trækker på forhjulene.
Typisk BMW-kabine tilsat lidt hybrid-blålys, så man ikke er i tvivl om, at dette er en bil, der passer på miljøet.

Visionen bliver virkelig

BMW i8 er en plug-in hybrid, der kombinerer sportsvognens præstationer med lavt forbrug. Nu er den hér.


Med lanceringen af BMW i8 lever BMW i den grad op til sit slogan "Efficient Dynamics". Med i8 udvides BMW's modelpalette med en plug-in hybrid, som forener sportsvognspræstationer med ekstremt lave forbrugstal.

Forklaring: i8 når 100 km/t på 4,4 sekunder, og så kører den, udregnet efter EU-normen, 47,6 kilometer pr. liter benzin. CO2-udledningen er dermed 49 gram/kilometer.

i8's 1,5 liters benzinmotor yder 231 hk, har et maksimalt drejningsmoment på 320 Nm, der overføres til baghjulene. Elmotoren leverer 131 hk, med et maksimalt drejningsmoment på 250 Nm, og de kræfter føres til forhjulene. Kombinationen af det, BMW kalder TwinPower Turbo og eDrive Technology, giver således en ydelse på i alt 362 hestekræfter.

Bilen.dk's brugtbilmarked:
Søg brugt BMW
Søg brugt BMW Diesel
Søg brugt el-bil

BMW i8 kan fuldt opladet køre op til 37 kilometer på ren el med en tophastighed på 120 kilometer i timen.

Derudover kan BMW i8 bl.a. prale af at være verdens første, serieproducerede bil, der kan fås med laserforlygter. De er cirka 30 procent mere energieffektive end bilens standard LED-forlygter. Laserlyset oplyser vejen op til 600 meter frem.

En af hemmelighederne bag i8's fornemme præstationer og forbrugstal er udstrakt brug af letvægtsmaterialer som kulfiberforstærket plast og aluminium - bilens køreklare vægt er 1.485 kilo.

Billig som BMW i3 (der fås fra lige under 300.000 kr.) er i8 selvsagt ikke. Den koster knap 2,7 mio. kroner og er de første kunder i hænde i næste måned.

Tilmeld dig BILEN.dk's ugentlige Nyhedsbrev

 


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det her