Højsæson for brugtsalg

Højsæson for brugtsalg

Sådan køber og sælger du bil.


Foråret står i bilsalgets tegn. April og maj er suverænt de måneder, hvor der bliver solgt flest biler i Danmark - såvel nye som brugte. F.eks. sælger onlineauktionsfirmaet Autocom 15-20 pct. flere biler i april/maj i end i gennemsnit resten af året. Hvor december og februar i øvrigt er de sløjeste måneder målt efter bilsalg.

Derfor er det nu, at du skal slå til både som køber og sælger. Som køber fordi udbuddet er stort. Som sælger fordi købslysten er i top.

Sælg din bil på Bilen.dk her

Der er en god portion psykologi blandet ind i forårets store salg. Meget tyder på, at folk simpelthen bliver trætte af deres bil hen over vinteren. Når den første sol titter frem, lægger man pludselig mærke til ridser, begyndende rust og slidt interiør fra vinterstøvlernes hærgen. For at sige det populært så »gider man ikke rigtigt bilen længere«. Den sættes til salg, og de mange udbudte biler trækker flere købere til, lige som de mange sælgere som regel også skal ud og have en anden bil, brugt eller ny,« siger salgsdirektør for Autocom, Morten Holmsten, som har specialiseret sig i at rådgive kunder om bilsalg.

Autocom er en del af den danskejede Autorola-koncern med speciale i bilhandel via internettet. I Danmark har koncernen blandt andet selskaberne autocom.dk, som driver online bilauktioner og Bilpriser.dk, der er Danmarks største bilvurderingshjemmeside til private. Der er i dag ca. 340 ansatte i koncernen med datterselskaber i 17 europæiske lande.

Omkring årsskiftet skifter mange firmaer deres biler ud. De klargøres og kommer typisk på markedet om foråret, hvor købspotentiale er størst.

Tilmeld dig BILEN.dk's ugentlige Nyhedsbrev

»Om foråret har du som køber størst mulighed for at finde bilen med den rette farve, det rigtige udstyr og det ønskede antal kilometer på tælleren. Samtidig er det takket være det store nybilssalg især i de små klasser billigere end nogensinde før at anskaffe sig en nyere brugt bil. Nye biler, især de mindre modeller, er faldet meget i nypriser, og det afspejler sig i brugtpriserne,« fortsætter Morten Holmsten.

Han giver her en række tips både til sælger og køber. Sidstnævnte skal gøre op med sig selv, om lav pris er vigtigere end at finde den ønskede model efter ovennævnte kriterier. Er prisen det helt afgørende, kan der være fornuft i at vente til de »døde« vintermåneder med at slå til, fordi forhandleren gerne vil af med bilerne inden salget går på vågeblus hen over vinteren. Holmsten har nedenstående råd til køber og sælger, inden de kaster sig ud på det store forårsmarked for at finde hinanden.

Tips til sælger

1. Klargør din bil til salget. Ryd op i den, og vask og støvsug den. Poler lakken, hvis du orker og få småridser udbedret. Alt skal virke.

2. Overvej om du vil give bilen i bytte ved køb af en anden, eller om du vil sælge den først, og derefter finde den helt rigtige afløser.

3. Undersøg, hvad din bil er værd. Her kan man evt. bruge Bilpriser.dk eller lignende sites til at få en vurdering.

4. Kontroller, at alle værkstedsbesøg er stemplet i servicebogen. Hvis der mangler stempler, bør du kontakte værkstedet.

5. Hvis du ønsker at sælge bilen på nettet, skal du sørge for nogle gode og fyldestgørende billeder af bilen.

6. Lad være med at sætte en urealistisk pris på bilen. Som huse kan biler gå »døde« i markedet. Og du spilder tiden.

Sælg din bil på Bilen.dk her

Tips til køber

1. Køb bilen hos en forhandler, du har tillid til.

2. Sørg for at servicehæftet er stemplet. Det kan have stor betydning, når bilen
skal sælges videre.

3. Selvom det er forår eller sommer, når du køber bil, så spørg efter vinterdæk. Det kan spare dig omkostninger, når efteråret kommer.

4. Ved køb fra privat, skal du være ekstra opmærksom på kilometer­garanti, restgæld, syn m.v. Dine ­garanti-/reklammations rettigheder er ringere end ved forhandlerkøb.

5. Få evt. en FDM-attest. Så har du større sikkerhed for, at bilen svarer til det, du ser.

Følg med i nyheder og tests på facebook


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det her