Toyota og BMW bygger hybridsportsvogn
En kommende Toyota Supra? BMW og Toyota samarbejder om at udvikle en sportsvogn, og det kunne meget vel blive til en Supra og til en BMW Z4.

Toyota og BMW bygger hybridsportsvogn

Rygtet har svirret, og flere detaljer dukker op. BMW og Toyota samarbejder om to nye sportsvogne, og spørgsmålene er, om de bliver til en ny Z4 og til en ny Supra?


Toyota og BMW er i færd med at udvikle sportsvogne sammen. På samme platform med hybridteknik baseret på Toyotas erfaringer fra racerbanerne og med BMWs viden fra i3 og i8. Det skriver det britiske bilmagasin Autocar.

Sportsvognen med BMW-logoet får sandsynligvis navnet Z4, og sportsvognen med Toyota-logoet, som er den eneste, vi kan vise en illustration af, kan meget vel blive til en Supra.

Brugtmarked:
Søg brugt BMW
Søg brugt Toyota

BMW og Toyota har indledt et samarbejde på flere fronter, og det første håndgribelige projekt fra de to er, at BMWs 1,6 liters dieselmotor nu findes i Toyota Verso. BMW og Toyota løftede lidt af sløret for deres fælles sportsvognsprojekt i begyndelsen af 2013, og de undersøger desuden mulighederne for at udvikle brændselsceller sammen.

Z4 og Supra, hvis det er, hvad sportsvognene ender som, har benzinmotor i front, og muligvis firehjulstræk, da elmotorerne formodes at trække på de to hjul, som benzinmotoren ikke driver. BMW og Toyota lader forstå, at man arbejder på at erstatte den tunge batteripakke med kondensatorer, der vejer væsentligt mindre, og som kan lagre ganske meget energi i forhold til den lave vægt.

Tilmeld dig BILEN.dk's ugentlige Nyhedsbrev

Toyotas konceptbil, Yaris Hybrid R Concept, som vi kunne fortælle om i fjor, benytter kondensatorer til hybriddrivlinjen. Dens 1,6 liters turbomotor yder 300 hk, og tre elmotorer øger den samlede effekt til 420 hk. Toyota anvender også kondensatorer til drivlinjen på den LMP1-racer, der deltager i sommerens 24 timers-løb på Le Mans.

Følg med i nyheder og tests på facebook

Hvornår de to nævnte sportsvogne eventuelt bliver produktionsmodeller, forlyder der ikke noget om. Måske får vi et par konceptmodeller at se på biludstillingen i Paris i oktober, måske løfter BMW allerede i slutningen af maj sløret for noget Z4-lignende, da man har varslet en konceptbil på luksusudstillingen »Concorso d'Eleganza Villa d'Este«.


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det her