Fremtidens Land Rover

Fremtidens Land Rover

Discovery Vision Concept et en science-fiction-ambitiøs forløber for fremtidens Land Rover Discovery med alt fra fjernstyring fra mobilen til døre uden håndtag.


Det er på mange måder passende, at Land Rover præsenterer deres seneste konceptbil: Discovery Vision Concept på Intrepid Sea, Air & Space Museum i New York. Bilen er nemlig så overlæsset med ny teknologi, at den mere minder om noget beregnet til en tur ud i stratosfæren end en tur igennem den lokale mose med to jagthunde bagi. Men konceptbilen er ikke desto mindre tænkt som en forløber for den næste generation af Land Rover Discovery. Bilen der enten er kendt som Land Rover Defenders luksuriøse storebror eller Range Rovers praktiske lillebror.

Brugtmarked:
Søg brugt Land Rover

Femte generation

Discovery Vision Concept er et stykke fra den produktionsklare femte generation af Land Rover Discovery, men visuelt er der givetvis ikke så langt endda. Bilen har fået samme lygtedesign som Range Rover, hvor lygterne ligesom smyger sig om hjørnerne på bilen, for at gøre den visuelt mindre, end den rent faktisk er. Designerne har dog holdt fast i de traditionelle Discovery-dyder som knækket på taglinjen og "stadion-sæderne", hvor bagsædet sidder højere end forsæderne - for bedre udsyn og passagerkomfort. Bilen er vokset både udvendigt og især indvendigt, og Land Rover lover, at bilen vil få plads til syv voksne - placeret i en klassisk 2+3+2 konfiguration.

Fascinerende teknologi

Det er dog den nye teknologi, der gør konceptbilen virkeligt interessant. Her kan vi i flæng nævne Gesture Control, Remote Control Drive, laser forlygter, Smart Glass og Laser Terrain Scanning.

Kig på billederne af bilen og læg mærke til de manglende håndtag. I stedet benytter konceptbilen Gesture Control, hvor man med en særlig håndbevægelse, får dørene til at åbne automatisk. Systemet er videreført inde i kabinen, hvor funktioner som blinklys og vinduesviskere styres med håndbevægelser, og dermed overflødiggør de klassiske stilke bag rattet på ratstammen.

Remote Control Drive er en anden spændende teknologi, der gør det muligt at køre bilen uden rent faktisk at sidde i førersædet. Så skal du parkere i en smal parkeringsbås, og er du alene og i tvivl, om der er plads, så stiger du ud, og styrer bilen på plads via en krypteret app på din smartphone. Teknologien kan også bruges i terrænet, hvor du bedre kan overskue sten, klipper og frihøjde, hvis du står udenfor bilen.

Laserlygterne hænger sammen med Laser Terrain Scanning. Land Rover tror på, at næste trin i lygteudviklingen hedder laserlygter. De lyser endnu kraftigere end LED, og så kan strålerne aflæses af bilen computer, så de ting strålerne "rammer" registreres som potentielle forhindringer. Altså lys og radar i et.

Smart Glass er en dynamisk glasteknologi, hvor man blandt andet kan tone ruderne som man vil - fra 100 pct. mørktonede til helt gennemsigtige. Man kan også transmittere billeder op på dem, så hvis det er overskyet og trist udenfor, så kan man hente en blå himmel op på indersiden af soltaget, og få lidt god vejrkarma den vej rundt.  

Lander indenfor 10 år

Mange af teknologierne er stadigvæk på udviklingsstadiet, men Land Rover bedyrer, at de  i løbet af de næste 10 år, vil lande i deres produktionsmodeller. Og det gælder både Land Rovers, Range Rovers og kommende Jaguar-modeller.


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det her