Vind et års brændstofforbrug

Vind et års brændstofforbrug

Konkurrence: Hvem kan køre længst på en liter. Meld dig til konkurrencen arrangeret af Daugaard Biler og Berlingske Media.


Vi køber biler som aldrig før, og selvom bilerne bliver billigere, så er det stadig dyrt at fylde brændstof i dem. Som du kan læse i det følgende, findes der heldigvis mange gode råd til, hvordan man kan forbedre sin brændstofsøkonomi, og det er ikke kun i det daglige, man kan bruge de råd til noget, så hvorfor ikke gå direkte fra teori til praksis? Vi giver læserne mulighed for at deltage i en økonomitest, som Berlingske Media arrangerer sammen med Daugaard Biler. 

Tilmelding

Vi har nu modtaget det maksimale antal af tilmeldinger, og derfor lukkes der for videre tilmelding til konkurrencen. 

Vi takker for interessen i konkurrencen og glæder os til at se, hvor langt deltagerne kan få brændstoffet til at række.

Præmier

1. præmie - Et års brændstofforbrug hos Q8 (max 10.000 kr.)
2. præmie - Mercasol Rustbeskyttelse
3. præmie - 4 Energy Save dæk fra Michelin
4. præmie - Garmin GPS til bilen
5. præmie - VM Speedway i Parken 28. juni - 2 billetter med bedste pladser og VIP adgang til ryttergården

 

Bilparken vokser
Hvis der er noget danske bilister er gode til, så er det at køre i økonomiske biler. År for år stiger gennemsnittet for, hvor langt den nyindkøbte bilpark kører. Noget af forklaringen er naturligvis, at biler generelt bliver bedre til at udnytte brændstoffet model for model. Men i Danmark er en stor del af forklaringen også, at vi er begyndt at købe små biler i en antal, der kan tage pusten fra selv den mest optimistiske bilforhandler. Hver gang der sælges ti biler i Danmark så hører de seks til i kategorien af mikro- eller minibiler.

Urealistisk forbrug
Men dermed ikke sagt, at det ikke kan lade sig gøre at komme op på forbrugsmålinger, eller måske køre endnu længere på en liter brændstof. For en af de vigtigste faktorer i en bil er og bliver chaufføren. Trykker man speederen i bund ved accelerationen og kører mange kilometer ved høje hastigheder, så kan man kigge i vejviseren efter en god benzinøkonomi. Følger man derimod en række gode råd, så kan man udnytte dråberne til det sidste.Men en klage, vi ofte hører her på redaktionen, er at nyanskaffelsen ikke kører det antal kilometer på en liter benzin, som den er opgivet til.
Lad os tage den med det samme. Det er faktisk de færreste biler, der kommer op på det forbrug, der bliver opgivet, når du køber den. Det skyldes først og fremmest, at det opgivne forbrugstal er en laboratorietest, der ikke foregår ude i virkelighedens trafik og hvor der er indlagt en hel masse standardmålinger, som ikke nødvendigvis er dem, den enkelte bilejer bliver udsat for i hverdagen.
Så den »mismåling« er generel for alle bilmærker.

Forkert dæktryk kan koste
På samme måde tror mange, at man skal behandle speederen som om der lå et æg under, der ikke må gå i stykker, men det er ikke rigtigt.De fleste råd er ret enkle, men ofte tænker vi ikke over dem, når vi sidder bag rattet i bilen. »Når man ikke har tilstrækkeligt med luft i sine cykeldæk, så kan man virkeligt mærke, hvor hårdt der skal trampes i pedalerne for at komme fremad, men når man kører i bil, så går det ud over benzinforbruget i stedet,« siger Martin Hellung-Larsen fra Trafikstyrelsen.

Kør med lavere omdrejninger
»Omdrejningstallet må ikke blive højt. Det er ikke godt for brændstoføkonomien. Man skal træde spederen halvt til totredjedele ned, men skifte til et højere gear, inden omdrejningstallet bliver for højt, typisk ved ca. 2.500 o/min.,« siger Martin Hellung-Larsen fra Trafikstyrelsen. Det var bare et par af de gode råd fra Trafikstyrelsen, se resten af rådene på trafikstyrelsen.dk.

Konkurrencen
Køreturene vil foregå i en lang række nye biler fra miniklassen og via en storskærm kan man hos Daugaard Biler følge med i bilernes kørsel på ruten.Du skal absolut ikke have nogen erfaring på forhånd, her handler det om på en hyggelig måde at se, om man måske har skjulte evner i retning af økonomikørsel. Der er en række præmier på højkant, og skulle du ikke vinde, så har du prøvet en gennemkontrolleret køretur.

Mere om ruten og bilerne i de kommende weekender.


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det her