Grønt lys til SUV fra Seat

Grønt lys til SUV fra Seat

Koncept-SUV'en IBX bringer Seat ind i et af verdens hurtigst voksende bilsegmenter.


Selv om spanske Seat er en del af en af VW-koncernen, en af verdens største og mest succesfulde bilkoncerner, så er Seat den del af VW, som har haft mindst grund til at se lyst på fremtiden.

Der er dog tegn på bedring - fabrikken i Barcelona noterede sig fra 2012 til 2013 en fremgang i omsætningen på 6,3 pct., og med beslutningen om at forfremme koncept-SUV'en IBX til en produktions-SUV er der lagt op til endnu mere fremgang. SUV-/crossover-segmentet er nemlig med op til 40 pct. vækst om året et af de hurtigst voksende bilsegmenter og har været det i nogle år.

Tilmeld dig BILEN.dk's ugentlige Nyhedsbrev

Seat IBX, eller hvad den nu ender med at hedde, kommer formentlig til at stå på VW-koncernens MQB-platform, som VW Golf, Skoda Octavia og Seat Leon står på. Motorudvalget er stort, så der er nok at tage af, og det er heller ikke utænkeligt at Seat IBX på lang sigt vil kunne fås med gas-, hybrid og eldrift.

Seat IBX er en smule mindre end VW Tiguan, der er 443 cm lang.

Følg med i nyheder og tests på facebook


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det her