Turbochok fra Ferrari

Turbochok fra Ferrari

Ferrari California får en omfattende ansigtsløftning og turboladning af V8'eren. Det betyder flere kræfter, hurtige præstationer og lavere forbrug.


Ikke siden 80'erne har Ferrari officielt fiflet med turboer på deres gadebiler. Men i takt med at konkurrenter som Porsche og McLaren har brugt moderne turboteknik til at matche Ferraris motorer, er ingeniørerne i Maranello nu klar med en turbofodret udgave af deres fire-liters V8 maskine. Den introduceres i Ferrari California samtidigt med, at California-modellen får et gennemgribende ansigtsløft.

Bilen.dk's brugtbilmarked:
Søg brugt Ferrari
Søg brugt Lamborghini

Men først motoren. I forhold til den gamle California-motor yder den nye 560 hk - hvilket er 70 hk mere end motoren uden turbo. Momentet er steget til 755 Nm, og det er forøgelse på 49 pct. Samtidigt er forbruget faldet med 15 pct., så CO2 udledningen nu er nede på 250 g/km. På præstationsfronten er 0-100 km/t tiden nu helt nede på 3,6 sekunder, mens topfarten er øget til 316 km/t.

Ferrari lægger ikke skjul på, at introduktionen af turboteknik går hånd i hånd med turboens indtog i Formel 1, hvor fabrikken som altid er dybt involveret. Blandt andet er teknologien bag twin-scroll-turboen hentet fra F1-teknikkerne, og den sikrer et minimum af turbotøven. Ferrari lover kort og godt speederrespons som i den udgående California-model. Også lyden har italienerne arbejdet meget med, da turboer traditionelt piller pynten af V8-brølet ved at beslaglægge udstødningen til turboen. Men månedsvis af slid med udstødningssystemet skulle give så engagerende en lyd som altid fra en vogn leveret af den stejlende hingst. 

Tilmeld dig BILEN.dk's ugentlige Nyhedsbrev

Designet er gennemgribende opdateret i tæt samarbejde med Pininfarina. Ferrari har lagt sig i selen for at holde sig til mærkets historiske designsprog på frontmotoriserede cabrioleter, samtidigt med at forlygterne er kommet tættere på storebrødrenes FF og F12 Berlinetta. Styretøj og undervogn er også opdateret, så styretøjet er blevet mere direkte og undervognen reagerer hurtigere på ændringer i underlaget.

Modellen er allerede på vej i produktion, men de officielle priser er ikke klar endnu.

Se også:  Når alt vendes på hovedet


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det her