Fiat-farvel til Torino
Fiat Chrysler Automobiles NV hedder moderkoncernen nu, efter Fiat S.p.A. Automobiles og Chrysler LCC er smeltet helt sammen.

Fiat-farvel til Torino

Endnu en brik i puslespillet Fiat-Chrysler er placeret. Fiat North America LCC ejer nu samtlige aktier i Chrysler, og navnet er FCA, Fiat Chrysler Automobiles. Hovedkontoret bliver angiveligt placeret i Holland.


Fiat-chefen Sergio Marchionne er om nogen manden bag fusionen mellem amerikanske Chrysler og italienske Fiat. Og han har atter vist sig fuldstændigt upåvirket af nationale følelser, da han bekendtgjorde, at Fiat til en favorabel pris har købt de pensionerede fabriksarbejdernes fagforening UAW's (United Automobile Workers) aktieandel på 41,5 pct. i Chrysler LCC. Med 100 pct.'s ejerskab var vejen dermed banet for en formel fusion mellem Fiat S.p.A. Automobiles og Chrysler LCC.

Brugtmarked:
Søg brugt Fiat
Søg brugt Chrysler

Den nye bilkoncern får navnet Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA), dets administrative hovedkvarter bliver i Holland i lighed med bl.a. Airbus, Nissan-Renault og Ikea, der også har valgt Holland som hjemsted for deres hovedkvarter. For at få så lempelige skattebetingelser som muligt vil Fiat Chrysler Automobiles få officielt skattedomicil i Storbritannien.

Tilmeld dig BILEN.dk's ugentlige Nyhedsbrev

Selv om moderkoncernen nu hedder noget andet og har fået et nyt logo, bliver der ikke ændret ved de enkelte mærkers logoer - Fiat, Alfa, Lancia, Chrysler og Jeep. Endsige Ferrari og Maserati.

Italienerne behøver umiddelbart heller ikke at frygte for arbejdspladserne. Der vil stadig blive bygget biler i Italien, om end der er nogen spænding omkring Alfa Romeo og Lancia - Sergio Marchionnes planer for de to vil blive offentliggjort i maj.

Fusionen gør FCA til verdens syvende største bilproducent med Chrysler som den største af de to med 2,6 mio. solgte biler i 2013 mod Fiats 1,8 mio.

Følg med i nyheder og tests på facebook


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det her