BMW bryder traditionen
Næste skud på BMW-stammen: 2-serie Active Tourer, en rummelig familiebil (MPV), hvor nærmeste konkurrent hedder Mercedes-Benz B-Klasse. BMW'en står på samme platform som den nye Mini, og så har den - som noget ny i BMW-land - træk på forhjulene.
BMW 2-serie Active Tourers dimensioner er næsten identiske med Mercedes B-Klasse.
De vandrette baglygter medvirker til, at Active Tourer ser mindre høj ud end sine 156 centimeter.
Et kig ind i kabinen - her om bord i Luxury Line.
Bagsæderne i 2-serie Active Tourer kan forskydes i længden.

BMW bryder traditionen

2-serie Active Tourer er næste model fra BMW. Men en usædvanlig af slagsen, da den ud over at være en MPV også er BMW's første forhjulstrækker.


Tyske BMW sprøjter nye varianter ud over rampen, og næste, der har verdenspremiere på biludstillingen i Genève i marts, er 2-serie Active Tourer. En satsning af de større, da BMW med den fraviger princippet om træk på baghjulene (eller på alle fire).

Dermed må BMW også skrotte sin gamle, velturnerede vending om, at »vil du have forhjulstræk, så bak«.

Brugtmarked:
Søg brugt BMW 1-Serie
Søg brugt BMW 3-Serie
Søg brugt BMW 5-Serie

Forklaringen på, hvorfor 2-serie Active Tourer har forhjulstræk, er, at den står på samme platform som den nye Mini. BMW-koncernen tilstræber effektivitet, og fælles platforme og fælles motorer er blandt de tiltag, der giver produktionsmæssige fordele.

Der er dog næppe tvivl om, at det har kostet lidt mere end almindelig is i maven og stor beslutsomhed at sætte en BMW med forhjulstræk i produktion. De høflige mennesker hos BMW forsikrer dog, at forhjulstrækket er »avanceret og i stand til at skabe den symbiose mellem bil og fører, som mærket altid har haft som kendetegn.«

Tilmeld dig BILEN.dk's ugentlige Nyhedsbrev

Og med den præcision, som BMW plejer at stå inde for, skal det såmænd nok passe.

Vi glæder os i hvert fald til at prøve bilen. Og ret beset mærker flertallet af bilister næppe forskel i det daglige, og det hører også med til fortællingen, at Mercedes er sluppet fint af sted med netop den øvelse, da såvel A- og B-Klasse samt CLA med deres forhjulstræk brød med Mercedes' tradition med baghjulstræk.

Mere faktuelt om BMW 2-serie Active Tourer, der i øvrigt vil være en direkte konkurrent til Mercedes B-Klasse, ved vi, at den er 434 centimeter lang, 180 cm bred og 156 cm høj - hvilket er så tæt på netop Mercedes B-Klasse, som det er muligt. Akselafstanden, og dermed en indikation på bagsædepladsen, er 267 cm, tre cm kortere end B-Klassens, bagagerummet sluger 468 liter med bagsæderne i brug og 1.510 liter med bagsæderyglænene nede. B-Klassens bagagerum er marginalt større - her siger tallene henholdsvis 486 og 1.545 liter.

2-serie Active Tourer fås med en helt nyudviklet trecylindret 1,5 liters turbobenzinmotor. Princippet tilsiger en cylinder pr. 500 kubikcentimeter. Næste, velkendte, er således den firecylindrede 2,0'er, og derefter står den på den lige så velkendte sekscylindrede 3,0'er. Hvorvidt den sekscylindrede kommer i 2-serie Active Tourer, vides i skrivende stund ikke.

Ved introduktionen får den trecylindrede 1,5 liters turbobenziner verdenspremiere i 218i Active Tourer. Den yder 136 hestekræfter, det gennemsnitlige brændstofforbrug er 20,4 km pr. liter og CO2-udledningen 115 gram pr. km. 0-100 km/t klares på 9,3 sekunder. Kraftigste i MPV-rækken hedder ved introduktionen 225i Active Tourer med en toliters, firecylindret motor, der yder 231 hk, accelerer fra 0 til 100 km/t på 6,8 sekunder og kører 16,7 km/l.

218d Active Tourer har en toliters, firecylindret dieselmotor med 150 hk og et fornemt moment på 330 Nm. Gennemsnitsforbruget er 24,4 km/l - den nærmest sammenlignelige Mercedes B-Klasse hedder 200 CDI, har 136 hk og kører 22,7 km/l.

Følg med i nyheder og tests på facebook

Senere bliver BMW's firehjulstræk, kaldet xDrive, en mulighed i visse varianter.

Mulighederne for udstyr er omfattende - 2-serie Active Tourer fås med to forskellige designlinjer, Sport Line og Luxury Line, og man vil senere kunne vælge en særlig M Sportspakke. Blandt sikkerhedsudstyret bliver der bl.a. mulighed for en intelligent fartpilot, der selv holder afstand til forankørende, selv bremser ned og selv sætter i gang igen.

2-serie Active Tourer er i Danmark til sommer - priserne kendes endnu ikke.


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det her