Øko-Octavia kører over 31 km/l
Inden sommerferien er spareudgaven af Skoda Octavia klar. Greenline med 1,6 liters dieselmotor og 110 hestekræfter kører over 31 km/l, fem kilometer længere pr. liter diesel end den 105 hestes diesel.
Inden sommerferien er spareudgaven af Skoda Octavia klar. Greenline med 1,6 liters dieselmotor og 110 hestekræfter kører over 31 km/l, fem kilometer længere pr. liter diesel end den 105 hestes diesel.

Øko-Octavia kører over 31 km/l

Skodas fine Octavia kommer inden sommerferien som sparegris. Navnet er Greenline, og den er lige så nøjsom som sin fætter Golf Bluemotion.


Hele vejen rundt i VW-familien deler man masser af teknik, og VW Golfs sparemotor, den 1,6 liters dieselmotor med 110 hestekræfter, nyder såvel den tjekkiske fætter Skoda Octavia som den spanske fætter Seat Leon godt af.

Brugtmarked:
Søg brugt Skoda Octavia
Søg brugt Skoda Fabia
Søg brugt Skoda  Rapid

Men hvor VW Golf Bluemotion og Seat Leon Ecomotive allerede kan fås, er Skoda Octavia Greenline lidt bagefter. Her skal man vente til andet kvartal, før den nøjsomme tjekke kan købes.

Tilmeld dig BILEN.dk's ugentlige Nyhedsbrev

Men for dem der sætter pris på at kunne køre meget langt på literen uden at give køb på plads, komfort og kraftoverskud, er den værd at vente på. Selv om den ifølge EU-normen kører 31,25 km/l, er den på ingen måde en snegl på vejen. Ydelsen er som nævnt 110 hestekræfter, og man kan, om nødvendigt, accelerere fra 0 til 100 km/t på blot 10,6 sekunder. Greenline er i forhold til de øvrige Octaviaer optimeret med bl.a. forbedret aerodynamik og højere gearing. Udstyret formodes at være nogenlunde det samme som i den mellemste variant Ambition.

Til alle tre varianter i VW-familien findes også en 105 hestes diesel - den præsterer i gennemsnit omkring 26 kilometer på literen. Hvilket bør være endnu et godt argument for at vælge Bluemotion, Ecomotive og Greenline.


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det her