Nye XC90-tanker fra Volvo
Volvo Concept XC Coupé udstikker linjerne for den kommende XC90'er, der er tjenlig til udskiftning senere i år.
Ordene er store, når producenterne præsenterer konceptbiler. Således også i tilfældet Volvo Concept XC Coupé, der ifølge pressemeddelelsen skal lokke købere, som "elsker ekstremsport og er på evig jagt efter spænding og udfordringer".
Concept XC Coupé får betegnelsen en Cross Country-version af den tidligere konceptbil, Concept Coupé.

Nye XC90-tanker fra Volvo

Concept XC Coupé er en forsmag på næste generation af Volvos store firehjulstrækker, XC90.


I løbet af efteråret er Volvo klar med en afløser for den efterhånden halvgamle XC90. Allerede for et par år siden lovede Volvo at vise tre konceptmodeller inden - Volvo Concept You så vi på biludstillingen i Frankfurt 2011, Concept Coupé så vi samme sted i fjor - og nu har vi så Concept XC Coupé. Sidste koncept før den rigtige.

Brugtmarked:
Søg brugt Volvo XC90
Søg brugt Volvo XC70
Søg brugt Volvo XC60

Det overordnede formål med konceptbilerne er at udstikke linjerne for kommende Volvo-modeller, og særligt med Concept Coupé fik man mindelser om Volvo-klassikere som P1800, Bertone 262C og C70. Denne højbenede sag, Concept XC Coupé, fortsætter stilen fra de to første med langstrakte, elegante streger og T-formede forlygter.

Alle konceptmodeller står på Volvos egen SPA-platform (Scalable Product Architecture), og med den lægger Volvo afstand til tidligere samarbejder med bl.a. Ford.

Tilmeld dig BILEN.dk's ugentlige Nyhedsbrev

»SPA-platformen befrier ingeniørerne fra de begrænsninger, som var konsekvensen af de aftaler, vi havde med Ford,« siger leder af designafdelingen, Thomas Ingenlath, i en pressemeddelelse.

»Concept XC Coupé tager os en smule nærmere den kommende XC90. Den er syvsædet, er hævet og har dermed et mere fyldigt udseende. Den er at betragte som en Cross Country-version af en elegant coupé,« forklarer Thomas Ingenlath.

Yderligere detaljer er der ikke mange af - Concept Coupé er en plug-in hybrid med en firecylindret benzinmotor med både turbo og kompressor, og træk på forhjulene. Elmotoren trækker på baghjulene, og den samlede ydelse anslås til 400 hestekræfter og drejningsmomentet til 600 Nm. Samme drivlinje menes, indtil videre, at befinde sig under Concept XC Coupés metal.

Følg med i nyheder og tests på facebook


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det her