Ny Mustang med tung arv
Ford Mustang fejrer i år 50 års fødselsdag. Næste generation Mustang kommer næste år.
Den nye Mustang kommer med en 5-liters V8-motor, der yder over 500 hestekræfter. Og i downsizingens navn med en 4-cylindret 2,3 liters motor - der dog yder 309 hk.
Den nye Mustang kommer med en 5-liters V8-motor, der yder over 500 hestekræfter. Og i downsizingens navn med en 4-cylindret 2,3 liters motor - der dog yder 309 hk.
Ford Mustang fejrer i år 50 års fødselsdag. Næste generation Mustang kommer næste år.

Ny Mustang med tung arv

Den nye Mustang kommer til Europa i 2015. Og den er stadigvæk først og fremmest en amerikansk brølabe af en muskelbil, der bør vælges med en fuldfed 5-liters V8-motor.


Publikum er ellevilde. Men de består også er motortossede journalister, en masse Mustang-entusiaster og endnu flere Ford-forhandlere. Den er altså på hjemmebane den nye Mustang, da den triller ind på scenen foran de 2.400 europæiske gæster i kongressalen i Barcelona.

Brugtmarked:
Søg brugt Ford Mustang
Søg brugt Mercedes CLK
Søg brugt BMW M3

Den ligner sig selv - og så alligevel ikke. Den har masser af Mustang-DNA. Lodrette baglygter, en næsten vandret kølerhjelm og en kølergrill stor nok til at sluge et mellemstort slagtesvin i en enkelt mundfuld. Men den er på den anden side blevet lidt rundere. Lidt mere elegant. Og så er forlygterne tonet ned. Måske for meget. Måske ikke. Det må læserne vurdere. Men de ligner lidt for meget et sæt Mondeolygter efter min smag, og en Mustang må gerne have store øjne.

Da bilen først introduceres i 2015 - et år efter modelnavnet fejrer 50-års jubilæum - er den ikke heeeelt produktionsklar. Og derfor er det småt med detaljer. Men dét, vi ved, er, at den kommer både som cabriolet og coupé. Vi ved også, at den får både en 5-liters V8-motor på over 500 hk og en ny 4-cylindret 2,3 liters Ecoboostmotor med turbo og 309 hk.

Følg med i nyheder og tests på facebook

Selvom den sidste lyder besnærende og Europavenlig, så er det V8'eren, der trækker. For skal en Mustang ikke netop være overdreven? En bredskuldret brølabe der lever i grænselandet til det politisk ukorrekte.

For faktum er, at lige meget hvor raffineret og elegant en Mustang bliver, så bliver den aldrig en konkurrent til Porsche eller Jaguar. Hvilken den heller ikke skal være. Den skal være sin egen. En tilgængelig sportsvogn, der i USA kan sælges til ca. 18.000 dollar. Men da kun 10 pct. af Mustangerne skal sælges udenfor USA, er det okay med os, at de toner rent flag og laver bilen, som de altid har gjort det. Og som amerikanerne med rette nu har elsket i 50 år.

Tilmeld dig BILEN.dk's ugentlige Nyhedsbrev


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det herFor 50 år siden

Ford Mustang Prototype 1 havde premere 7. oktober 1962 på racerbanen Watkins Glen nær New York. Et år senere Prototype 2. Den rigtige premire var 17. april 1964 på verdensudstillingen i New York - allerede på første dag købte 22.000 amerikanere en Ford Mustang.