Muskelbilen Corvette Z06
Corvette Z06 er den benhårde version af seneste generation Corvette Stingray. Med V8-motor, kompressor, 625 hestekræfter og et moment på 860 Nm.
Fuldfed amerikaner-kabine med masser af lækker læder og kulfiber. Det centrale instrument er naturligvis omdrejningstælleren, og denne har GM's nyudviklede 8-trins dobbeltkoblingsgearkasse, der skal sætte Porsches PDK-gearkasse til vægs.
Med Performance Package, der optimerer Z06 til banebrug, fås keramiske bremser fra Brembo.
Den 6,2 liters V8-motor med modelbetegnelsen LT4. Ingen turbo, tak. Bare en kompressor. Ydelsen er 625 hk, og momentet 860 Nm.

Muskelbilen Corvette Z06

På biludstillingen i Detroit står det gule lyn, Corvette Z06. Med V8-kompressormotor, 625 hk og en helt ny 8-trins dobbeltkoblingsgearkasse, der angiveligt er hurtigere end Porsches PDK-gearkasse.


Motor City i Michigan, USA, ryster krisen af sig, og en af eksponenterne for amerikanernes optimisme på den årlige biludstilling i Detroit er Corvette Z06.

I røg og damp, ledsaget af fanfarer og skåltaler blev det knaldgule lyn præsenteret for pressen, og som Mark Reuss, General Motors Nordamerika-chef sagde det: "Corvette Z06 leverer præstationer, teknik og design, der udfordrer verdens mest eksotiske superbiler." Så er dét sat på plads.

Brugtmarked:
Søg brugt Corvette
Søg brugt Camaro
Søg brugt CTS

Siden Corvette Stingray med modelbetegnelsen C7 dukkede op i fjor, er netop Z06 den, vi har ventet på. Og med en 6,2 liters V8-motor, med kompressor - ingen turbo hér, tak - en ydelse på 625 hestekræfter og et maks-moment på monumentale 860 Nm omsat til baghjulstræk er der bestemt ingen grund til at være skuffet. I forhold til Corvette Stingray et plus på 170 heste og 250 Nm. 7-trins manuelt gear er standard.

Men det mest interessante af det hele: Corvette Z06 kan fås med en nyudviklet 8-trins dobbeltkoblingsgearkasse, og GM lover, at den skifter hurtigere og blidere end Porsches fantastiske PDK-gearkasse. Er det sandt, har GM præsteret et mesterstykke. Intet mindre.

Følg med i nyheder og tests på facebook

Fra udstillingen i Detroit forlyder det desuden, at Corvette Z06 har launch control, aktive dæmpere og elektronisk differentialespærre. En Performance Package gør den endnu mere giftig til trackday - her får man de ypperste Michelin Pilot Super Sport Cup-dæk, keramiske bremser fra Brembo og små aerodynamiske opgraderinger, der giver bedre downforce.

Vi gætter på 0-100 km/t på omkring 3,5 sekunder og en tophastighed på den vilde side af 300 km/t.


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det her