Mens vi venter på Twingo
I september eller oktober er afløseren for Renault Twingo klar. Med fem døre, baghjulstræk og motoren liggende over eller bag bagakslen. Renault udvikler og producerer Twingo i samarbejde med Mercedes/Smart - altså kommer der også en ny Smart. Bilen på billedet er en af forløberne for den nye Twingo, kaldet Twin'Run.

Mens vi venter på Twingo

Til efteråret er Renault klar med næste generation Twingo. Med fem døre, hækmotor og baghjulstræk.


I 2012 var Clio nyheden fra Renault, i fjor var det Clio Sport Tourer (stationcar) og Captur, den højbenede Clio. I år er nyheden mikrobilen Twingo, der i nuværende form i den grad trænger til at blive fornyet.

Og er der nogen, der ser frem til at præsentere tredje generation Twingo, så er det Renault. Så meget at de allerede har vist prøver på den et par gange. Først konceptbilen Twin'Z og dernæst racerbilen Twin'Run på billedet her.

Brugtmarked:
Søg brugt Renault Twingo

Twin'Run er en lille 950 kilos baghjulstrukket bølle med V6-centermotor, 320 hk og en hækspoiler på størrelse med halevingen på et mindre fly. Twin'Run er klart en hilsen til legendariske modeller som Renault 5 Turbo og Renault Clio V6.

Bag designet af Twingo står Renaults små-excentriske designchef Laurens van den Acker, og om den franske frækkert årgang 2014 ved vi, at den er udviklet i samarbejde med Mercedes/Smart, at den har fem døre (nuværende fås kun med tre), at den har baghjulstræk, og at motoren er placeret over eller bag bagakslen.

Tilmeld dig BILEN.dk's ugentlige Nyhedsbrev

Motoren er formentlig en 0,6 liters benziner med to cylindre og turbo. Hvilket er en meget naturlig downsizing-videreførelse fra den trecylindrede 0,9 liters turbobenziner, som ligger i Clio. Væk med én cylinder og 300 kubikcentimeter i ét hug.

Den nye Smart ForFour ventes også på markedet i år, men vi skal nok ikke regne med, at den kommer til at koste pænt under 100.000 kr., som Twingo skal prissættes til.

Begge biler skal produceres på Renaults fabrik i Slovenien.

Følg med i nyheder og tests på facebook


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det her