Biler på vej 2014

Biler på vej 2014

Her er nyhederne og deres forventede ankomst til Danmark.


Bilåret 2014 bliver uhyre spændende ikke mindst set med danske øjne. Sjældent bliver der præsenteret så mange små biler i løbet af et år. Og det er som bekendt mikroerne og minierne, der tager langt den største bid af det danske marked.
Ikke mindre end otte splinternye mikroer bliver det til i løbet af året. Man kan sige, at bilklassen er inde i et generationsskifte. Fælles for alle de nye er, at de er vokset betragteligt. Især glæder vi os til at se, om de nye mikro-trillinger fra Peugeot, Toyota og Citroen er blevet så meget bedre og ikke mindst større, at de kan tage kampen op med klassens nye konger - mikrotrillingerne: VW UP, Skoda Citigo og Seat Mii.

Brugtmarked:
Søg brugt VW
Søg brugt Toyota
Søg brugt Alfa Romeo

Nogle af nyhederne har vi allerede prøvet. F.eks. Hyundai i10. Den er vokset så meget, at VW-trillingerne er blevet lillebror både på totallængde og bagagerum.
Suzukis noget bedagede Alto-model står også foran udskiftining, og selv om der er sluppet meget lidt ud om nyheden, som vi først får at se sidst på året, kan den japanske producent dog ikke dy sig for at røbe, at den bliver betagteligt større end forgængeren.

Mon ikke den nye Twingo, der allerede er ganske stor, fordi den er bygget på en ældre Clio-platform, følger trop. Eller måske vanen tro overtrumfer de andre på plads, Vi får se. Her er, hvad vi har fået ud af de danske importører om næste års bilhøst:

Alfa Romeo:
Introducerer QV-versioner af Mito og Giulietta i årets første halvdel. Datoen ligger ikke helt fast, men pressechef Steffen Holm oplyser, at importøren anser maj måned for det mest sandsynlige for premiererne. Den ubeskriveligt flotte åbne sportsvogn, 4C Cabrio, vil også blive præsenteret i Danmark - formentlig sidst på året. Internt gættes der på oktober måned. For de, der spekulerer i flexleasing via Fleeggaard i Tyskland, kan det oplyses, at bilen her kommer til salg i juli/august.

Audi:

Audi er som den tyske premiumskonkurrent BMW klar med et større kontingent nyheder i 2014. Men kun et fåtal af nyhederne har fået fastsat dansk introduktion. I februar får vi Audi gas/benzinbilen A3 g-tron at se. Marts byder på den åbne Audi A3 Cabriolet og maj Audi S1. Oktober byder på præsentationen af Audi TT Coupé, mens november byder på Audi A3 plug-in hybriden e-tron. Øvrige Audi-nyheder i 2014 er S3 limousine samt facelift af A7/S7/RS7 Sportsback. Sidst på sommeren faceliftede udgaver af A6/S6/RS6.

BMW & MINI:
Den danske BMW-importør oplyser, at bekræftede nyheder i 2014 er BMW 2-serie Coupé og BMW 4-serie Cabriolet i marts. Nogenlunde samtidigt rammer den nye MINI de danske kyster, mens BMW i3-modellen skulle være klar til maj med startpriser fra 282.000 kr. Der skal hives lidt flere tusser op af læderet, hvis man vil realisere en ny i8 på danske plader. Importøren regner med ca. 2,8 mill. for luksusbilen, der får premiere først på sommeren. Powerudgaverne M3 Sedan og BMW M4 Coupé forventes i DK til juni, men priserne tør importøren ikke sige noget konkret om. Internationalt ses desuden X4, MINI One og MINI Cooper SD med premiere sidst på sommeren først på efteråret. Active Tourer, M4 Cabrio og X6 runder årets af for den sydtyske premiumproducent.

Citroen:

Den kommende serieproducerede C4 Cactus præsenteres på biludstillingen i Geneve i starten af marts. Importøren kan endnu ikke sige noget om dato for dansk lancering. Yderligere nyheder må vi vente nogen tid endnu, lyder meldingen fra Citroen i Danmark. Den mest spændende af disse nyheder, er den nye tvilling C1, der ventes præsenteret til sommer sammen med de øvrige nyfødte trillinger fra Toyota og Peugeot. Citroen vil i løbet af året desuden byde på nyheder som DS5 Blue HDI 180, Jumper, en ny elektrisk Berlingo og C5 Crosser. Endelig får DS3 et facelift hen på efteråret.

Følg med i nyheder og tests på facebook

Dacia:

Renault-ejede rumænske Dacia byder allerede i januar på stationcaren Dacia Logan MCV og til marts kommer SUV'en Dacia Duster.

Fiat:

Livsstilsbilen Fiat 500 lander i en SUV-version med efternavnet X sidst i 2014, oplyser Fiat-importøren. Fra årsskiftet kan Fiat desuden byde på to kampagnemodeller med ekstraudstyr til særpris baseret på den tocylindrede Fiat Panda og Punto-modellen med diselmotor.

Ford:
Ford i Danmark præsenterer Transit Connect i marts og en stor stor 2-tonsudgave af Transit i april. Volumenbilen Ford Focus kommer som faceliftet version til november og Ford Mondeo samt evt. Mondeo Turnier i slutningen af 2014. Evt. lidt inde i 2015. Da Fords danske presseafdeling ikke nævner noget om Mustang og Galaxy, der fås i Tyskland sidst på året, må det tolkes derhen, at disse modeller først får premiere i Danmark i 2015.

Honda:
Honda præsenterer den faceliftede Civic og Civic Tourer næsten samtidigt. Åben Hus arrangementer er fastsat til marts, men importøren anser det for sandsynligt, at der finder premierearrangementer sted allerede i februar. For begge modeller.

JEEP:

Ny Cherokee og Jeepster sensommer/efterår. Ingen oplysninger om disse biler eventuelle ankomst til det danske marked, hvor Jeep for tiden ikke importeres officielt.

Kia:

Livstilsbilen Soul dukker op i en ny udgave hen på foråret. Den danske importør har endnu ikke modelprogram, priser og intro klar. Sportage får i 2014 et mindre facelift. Produktionsstart jan/feb 2014 og intro internationalt kort efter Soul. Den danske importør har ikke danske oplysninger om introduktionen. Desuden byder Kia på nye udstyrsmodeller af bl.a. mikrobilen Picanto. F.eks. veludstyret 5-dørs udgave med elektronisk klimaanlæg til under 100.000 kr.

Tilmeld dig BILEN.dk's ugentlige Nyhedsbrev

Mazda:

Importøren i Danmark forventer at introducere Mazda3 som sedan lige efter nytår. De første biler er allerede dukket op, og priserne er de samme som for Mazda3 hatchback. Så er der ellers roligt omkring Mazda indtil efteråret, hvor en helt ny MX5 sportsvogn bliver vist for første gang. Desuden lanceres mini bilen Mazda 2 og crossover-modellen CX-3 sidst på året, men der er ingen danske oplysninger om disse bilers danske intro.

Land Rover:

Den faceliftede Range Rover Evoque model 2014 er allerede ved at lande hos hos forhandlerne i december, oplyser sales & PR manager Michael Lund. Den bliver verdens første personbil med 9-trins Speed automatgear. Land Rover Discovery lander i en faceliftet udgave til januar. Range Rover Sport dukker op til foråret sammen med 3,0 SD V6 hybrid og 4,4 ltr. SD V8. Sommeren byder på 3,0 SD V6 hybrid.

Mercedes:

Det navnlundige premiummærke sender i følge det tyske bilmagasin Auto, Motor & Sport ikke mindre end 16 nye modeller på markedet i 2016. Men Corporate Press & Public Affairs Manager Lars van het Erve har ikke meget konkret at sige om disse biler ud over, at GLA og C-Klasse lanceres i marts i Danmark. I følge føromtalte tyske magasin skulle de øvrige nyheder være S 300 Bluetech Hybrid, S 600, S 65 AMG, S Coupe, GLA 45 AMG, V-Klasse, CLS facelift, C-T-model, S 500 Plug-in-Hybrid, B-Klasse facelift, B-Klasse ED, Smart Fortwo, Smart Forfour og S 600 Maybach GT.

Mitsubishi:
Thomas Lykke fra Mitsubishi i Danmark oplyser, at den nye Pajero efter alt at dømme kommer til Danmark i løbet af efteråret 2014. Med hensyn til plug-in-hybriden Outlander PHEV, forhandler dan danske importør stadig priser med fabrikken. Det er derfor ikke sikkert, at den kommer til Danmark i 2014. Som det ser ud nu, er det ikke særlig sandsynligt, mener Lars Lykke.

Nissan:

Største nyhed hos Nissan er den helt nye udgave af Qashqai. Den udgående model har fra starten været storsælgende på så alle markeder - inklusiv det danske. Den nye version af crossover-bilen lanceres herhjemme første weekend i marts. Model X-trail, også i en frisk version, lanceres sidst på sommeren eller først på efteråret oplyser informationschef Ann Strøby fra den danske importør.

Opel:

For Opel bliver 2013 et stort motorår især på dieselfronten, hvor en lang række nye og meget brændstoføkonomiske konstruktioner får premiere. Modelmæssigt ser marts ud til at blive den store måned i Danmark med intro af bl.a. Meriva, Astra GTC SIDI Turbo, Cascada 1,6 SIDI og Zafira Tourer 1,6 SIDI Turbo. Så er der fred hen over sommeren, oplyser direktør Thomas Bruun, inden den nye varebil Vivaro skal introduceres i Danmark formentlig til september. En fiks lille livsstilsnyhed, Adam Cabrio, rammer vore kyster til oktober, mens årets produktionsmæssigt største nyhed Corsa lanceres internationalt sidst på året. Bruun regner dog med, at Corsa først introduceres herhjemme i starten af 2015.

Peugeot:

Set med danske øjne er den største nyhed hos Peugeot nok den nye afløser for mikrobilen 107, der får navnet 108. Den præsenteres internationalt i løbet af sommeren synkront med søsterbilerne Aygo fra Toyota og Citroen C1. Sommeren bliver spændende hos Peugeot, for her er der også premiere på den faceliftede 308 SW, der både fortjener betegnelsen mini-MPV og stationcar. Men allerede i januar er der dansk præsentation af den sportscoupeen RCZ R, og inden bladene bliver gyldne på træerne, er den faceliftede udgave af 508 og 508 SW i forretningerne.

Renault:

Renault i Danmark oplyser, at næste års to store satsninger bliver Renault Twingo som vises i Geneve, og som har premiere herhjemme til september. Desuden ventes afløseren til Renault Espace, som vises på Paris motorshow i efteråret, at få dansk intro sidst på året. Modelåret byder desuden på en faceliftet Megane. Intet tyder på, at den helt nye Laguna når at få DK-premiere i 2014. På varevognssiden ses afløseren for den 14 år gamle Renault Trafic, men det er jo en helt anden sag.

Seat:

Den største nyhed hos Seat er Leon ST stationcarmodel, der forventes til salg i januar. Allerede måneden efter ankommer den sportslige Cupra version af Leon. Seat lover billeder af sidstnævnte primo januar. Den firehjulstrukne udgave Leon 4x4 er på det tyske marked til maj, men Seat i Danmark kan ikke oplyse om og hvornår den kommer til Danmark.

Skoda:

For det tjekkiske bilmærke ejet af VW-koncernen bliver 2013 nyhedsmæssigt et stille år. I januar ser den nye model Yeti dagens lys i Danmark, oplyser marketingschef Peter Lorenzen. Dels i en city-udgave og dels i en mere rustik firehjulstrukket outdoor-version. Outdoor er også temaet for en mærkets næste nyhed, Octavia Scout, der i følge marketingschefen lander herhjemme først på sommeren, Årets helt store Skoda-nyhed - den splinternye Fabia - præsenteres på Paris-udstillingen til efteråret, men Peter Lorenzen mener først, at det er muligt at få biler til Danmark i 2015.

Suzuki:
I følge direktør John Mogensen fra Suzuki-importøren er en større mikro-bil på vej til a-segmentet, men det er ikke sikkert, at den fortsætter under modelnavnet Alto. Suzuki regner med, at denne store nyhed rammer de danske kyster sidst på året. I Tyskland er bilen planlagt til september. Model S-Cross og en van-variant af samme er i de danske butikker til januar. Derudover vil en række Swift kampagner løbe af stabelen i 2014.

Toyota:
Presseafdelingen hos den danske importør kan kun bekræfte intro af Toyota Verso 1.6 D-4D forventet til marts med en ny 1.6 liters dieselmotor til 7-personers MPV'en og varebilen Toyota Sportsvan. Motoren er det første resultat af samarbejdet mellem Toyota og BMW. Men alt tyder på, at årets største nyhed på det danske marked bliver den nye større Aygo generation 2 mikrobil og søsterbil til mikroerne 108 fra Peugeot og C1 fra Citroen. Hvis Toyota som forventet følger »søstrene« plus minus en måneds tid skulle den nye Aygo have premiere hen på sommeren. Internationalt ventes også faceliftede udgaver af Auris og Yaris, der efter vor skøn finder vej til Danmark i årets sidste halvdel.

Volvo:

Volvo Car Group præsenterer en afløser for XC90 I 2014. Det er den eneste nye model fra Volvo, og det vides ikke om den når dansk præsentation i år. Derudover implementeres Volvo´s nye 4 cylindrede drivlinjer løbende i de forskellige kendte modeller i løbet af 2014 og 2015, oplyser PR Manager Jan Larsen fra Volvo Car Denmark A/S

VW:
Importøren oplyser til B.T., at tre model-lanceringer er placeret. Golf Sportsvan forventes at have dansk debut i maj/juni. Den faceliftede udgave af Polo ligger lidt mere løst. Presseafdelingen hos VW mener, at den sendes på markedet i løbet af forsommeren. Den helt nye Passat præsenteres i Genéve i marts og importøren anser det for sandsynligt, at den går dansk premiere sidst på året. Øvrige VW-nyheder internationalt er el-udgaven af Golf, Polo Cross facelift, Polo Bluemotion facelift, og Polo Blue GT facelift. Alle ventes på det tyske marked i løbet af forsommeren. Sidst på sommeren er den faceliftede Scirocco og Golf Twin Drive med hybridteknik parate til at kæmpe om købernes gunst på de første markeder, mens den faceliftede Tuareg ligger hen på efteråret. VW har en ny Golf R klar i slutningen af 2014, men som d3et ser ud nu, har VW ingen planer om at introducere den i Danmark. Jetta facelift ventes ikke til Danmark. Allerede 4. - 5. januar er VW parat med tre nye kampagnemodeller med tilnavnet »Life«. De baserer sig på UP, Polo og Golf. Godt pakket med ekstraudstyr til særpris.


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det herLuksusbiler

De dyreste luksus- og sportsbiler sælges kun i beskedent omfang på det danske marked, men læserne skal naturligvis vide, hvornår de er til at få ikke nødvendigvis i Danmark, men internationalt. Vi nævner i alfabetisk rækkefælge:

Bentley Continental GT V8S: februar.
Bentley Continental GTC V8S: marts
Corvette C7 cabrio: maj.
Ferrari La Ferrari: februar.
Ferrari 458 Speciale: april
Ferrari California 2: juli
Jaguar: F-Type Coupe; april (DK maj).
Maserati Qattroporte V6: januar
Maserati Qattroporte V6 diesel: marts
Lamborghini Huracan LP 610-4: maj/juni
Rolls Royce Ghost facelift: september
Porsche 918 Spyder: januar
Porsche Panamera turbo S: februar
Porsche Macan: april
Porsche 911 Targa: maj
Porsche 911 GT3 RS: juni
Porsche Cayenne facelift: september.
Range Rover Lang: februar
Range Rover Sports-Hybrid: marts
Range Rover Hybrid: marts
Tesla X: november.