Toyota Verso får BMW-motor
Fra marts 2014 kan Toyota Verso fås med en 1,6 liters BMW-dieselmotor under hjelmen. Første konkrete eksempel på den samarbejdsaftale, som BMW og Toyota indgik for to år siden.
BMW-dieselen yder i Verso 112 hk og udleder under de magiske 120 gram CO2 pr. kilometer.

Toyota Verso får BMW-motor

For to år siden indledte BMW og Toyota en samarbejde om bl.a. motorer. Første resultat er en 1,6 liters BMW-diesel i Toyota Verso.


Alliancer i bilverdenen er vigtige og nødvendige, og for to år siden indgik BMW og Toyota en aftale om bl.a. at udvikle miljørigtige motorer. En anden del af aftalen går ud på, at Toyota skal dele sin store viden om hybridmotorer med BMW, og at BMW skal dele sin store viden om effektive dieselmotorer med Toyota.

Brugtmarked:
Søg brugt Toyota 
Søg brugt BMW

Første synlige resultat af samarbejdet er en 1,6 liters BMW-dieselmotor i Toyota Verso. En velkendt sag fra BMW's modeller, der i Verso yder 112 hestekræfter og har et moment på 270 Nm fra 1.750 o/min. Den udleder i Verso 119 gram CO2 pr. kilometer og opfylder Euro 6-kravene til udledning af skadelige stoffer.

De nuværende dieselmotorer i Verso er 2- eller 2,2 liters. Den umiddelbart bedst sammenlignelige med den nye motor fra BMW er den 2-liters, der yder 124 hk, har et moment på 310 Nm fra 1.600 o/min. Den kører 20,4 km/l og udleder 129 gram CO2/kilometer. Og opfylder ikke de kommende Euro 6-krav.

Tilmeld dig BILEN.dk's ugentlige Nyhedsbrev

Det er Toyotas tekniske center i Europa, der har stået for tilpasningen af BMW's dieselmotor til Verso. Toyota har udviklet nye motorophæng, svinghjul og et nyt gearkassehus og gearing til stop-start systemet, og Toyota beretter om et problemfrit match mellem BMW-motoren, Toyotas gearkasse og Versoens øvrige elektronik.

Verso med BMW-dieselen har dansk premiere i marts, priserne er forhandlet på plads kort efter nytår. I øjeblikket fås en Verso 2,0 D-4D fra 303.679 kr. inkl. leveringsomkostninger.

Det øvrige samarbejde mellem BMW og Toyota går ud på at udvikle et brændselscellesystem til biler, der kører på brint, fælles forskning i lithium-luft batterier, fælles udvikling af letvægtsteknologier, og så vil man kigge på muligheden for at udvikle en fælles platform til en ny sportsvogn.

FLERE NYHEDER - besøg os på Facebook!


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det her