Forbuds-Sverige - og så alligevel ikke
Dette er stadig tilladt i Sverige - i hvert fald hvis førerens mobilsnak ikke påvirker kørslen på en "trafikfarlig måde".
Dette er stadig tilladt i Sverige - i hvert fald hvis førerens mobilsnak ikke påvirker kørslen på en "trafikfarlig måde".

Forbuds-Sverige - og så alligevel ikke

Mobilsnak. I Sverige var det indtil 1. december tilladt at tale i mobiltelefon under kørslen. Til enhver tid. Nu er reglerne skærpet men med mulighed for fortolkning.


I Sverige - af alle steder - har man hidtil ikke haft en lovgivning om brug af mobiltelefon under kørslen.

Det er der nu lavet om på. Eller i hvert fald lavet en smule om på. For i stedet for at indføre klare og umisforståelige regler har de svenske lovgivere formuleret en lov, der forbyder brug af mobiltelefon, hvis det påvirker kørslen på en "trafikfarlig måde".

Nøjagtig hvad det betyder er, som flere svenske medier rapporterer, et "definitionsspørgsmål" og "åbent for fortolkning", og indtil domstolene har fortolket loven, er det vanskeligt præcis at beskrive, i hvilke tilfælde det er farligt at anvende mobiltelefon under kørslen.

Tilmeld dig BILEN.dk's ugentlige Nyhedsbrev

Som den trafikansvarlige i den svenske Rikspolisstyrelse, Bengt Svensson, siger, så "har politiet nu fået et værktøj, som vi ikke havde tidligere. Det kan bidrage til højere sikkerhed på vejene, og vi håber, at de skærpede regler har en afskrækkende effekt på bilisterne, så de bliver mere forsigtige med at anvende mobiltelefon under kørslen".

Reglerne gælder brug af alle typer kommunikationsudstyr, det vil således også sige navigationsanlæg.

I Danmark er bøden for at tale i håndholdt mobiltelefon under kørslen 1.500 kr. Uanset om det beviseligt har påvirket kørslen på en "trafikfarlig måde" eller ej.

FLERE NYHEDER - besøg os på Facebook!


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det her