Danske P-huse er for dyre

Danske P-huse er for dyre

Se her, hvor dyre.


Det koster fra 5 til 59 kr. at parkere en time i en europæisk hovedstad, når parkeringen foregår i et p-hus. Vel og mærke, hvis bilisten finder byens billigste P-hus. Dyrest er Oslo med en timepris fra 59 til 67 kr. Billigst er Zagreb med en timepris fra 5 kr. til  10 kr.

Danmark placerer sig rimeligt blandt de 15 udvalgte hovedstæder med en timepris fra ca. 11 kr. i Det Grønne Parkeringshus på Nørrebro til 40 kr. i Magasin nær Kgs. Nytorv. Magasins pris er endda den næstdyreste i hele undersøgelsen.

Nu er pris jo ikke alt, og ser man på anmeldelserne af kvaliteterne i P-husene - f.eks. sikkerhed, adgang, personale, belysning osv. synker Danmark længere ned i feltet med en samlet score fra »acceptabel« til »ringe«.

Se også:  Få glatførevarsel på telefonen

»Meget god« er bedste score, men det opnår ikke et eneste P-hus i undersøgelsen. Næstbedste karakter »god« klarer 10 p-huse i de 15 hovedstæder, Men ingen danske. Karakteren acceptabel« er en slags gennemsnitscore, der tildeles 39  p-huse herunder tre af de fire danske P-huse.

Øjenbrynene løftes for alvor, når karakteren »ringe« hæftes på 9 P-huse, Heraf et dansk. Den absolutte bundkarakter »meget ringe« rammer 2 P-huse. Men ingen danske.

Den samlede test af i alt 60 P-huse kan ses på FDM`s hjemmeside. Den er er lavet i samarbejde med de europæiske bilklubber under EuroTest. Da der er mange flere P-huse i de pågældende byer, skal analysen mere ses som en retningsviser end en facitliste.

Herunder og i højre side ses bedømmelsen af de fire københavnske p-huse samt en liste over til- og fra priserne i de 15 europæiske hovedstæder målt i Euro.

P-huset i Magasin
Får den bedste bedømmelse af de fire danske P-huse. Et højt sikkerheddniveau og fin brugervenlighed trækker op. Omvendt trækker prisen på 40 kr. i timen ned.
Bedømmelse: »Acceptabel«

Det Grønne P-hus
Ved Åboulevarden og »søerne« drives af Københavns Kommune med behageligt lave priser. Velindrettet med brede P-båse og brugervenlig skiltning. Det halter med rengøringen og sikkerheden. Intet personale på stedet og manglende mulighed for at tilkalde hjælp i nødstilfælde.
Bedømmelse: »Acceptabel«

P-huset Nyropsgade
Har brede parkeringsbåse, overvågning på udsatte steder samt tydelig skiltning af parkeringsniveauerne. Men P-båsene er ikke nummererede, og der er dårlige forhold for handicappede og børnefamilier. Intet personale.
Bedømmelse: »Acceptabel«

P-huset Amerika Plads
På positivsiden betaling pr. halve time, gode indkørselsforhold samt god sikkerhed med personale og kameraovervågning. Men P-huset meget beskidt og besværligt at finde rundt i. Dårlig skiltning for kørende og gående samt alt for smalle parkeringsbåse til handicappede.
Bedømmelse: »Ringe«

Se også: Her er de bedste vinterdækPriser i europæiske hovedstæders P-huse

Amsterdam: 34-45 kr.
Barcelona: 20-23 kr.
Berlin: 11-15 kr.
Bruxelles: 17-34 kr.
København: 11-40 kr.
Frankfurt: 15-22 kr.
Geneve: 12-19 kr.
Luxemborg: 7,5-15 kr.
Madrid: 18 kr.
Munchen: 15-26 kr.
Oslo: 59-67 kr.
Paris: 24-27 kr.
Wien: 20-28 kr.
Zagreb: 5-10 kr.
Zurich: 12-27 kr.
Sælg din bil

Bilen sættes til salg på 20 markedspladser hos førende danske medier med ét klik.

Din annonce bliver synlig for mere end 550.000 bilkøbere i hele Danmark.

Du kan oprette en gratis annonce med ét billede.

Se hvor din bil sættes til salg og læs mere om partnernetværket her

OPRET GRATIS ANNONCE NU
Klik her