Toyota er verdens største

Toyota er verdens største

I konkurrencen om at være den bilkoncern, der sælger flest, ser det ud til, at GM og VW også i år må se sig slået af Toyota.


Toyota Motor Corporation fastholder sin førerposition foran amerikanske General Motors Company og tyske Volkswagen Group efter offentliggørelsen af salgstallene for årets tre første kvartaler.

Indtil udgangen af september havde japanerne solgt 7,412 millioner biler, knap et procentpoint flere end samme periode i fjor. I 3. kvartals seneste måned, september, noterede Toyota sig dog en fremgang på seks procentpoint sammenlignet med september 2012.

Bilen.dk's brugtbilmarked:
Søg brugt Toyota
Søg brugt Lexus

GM solgte i årets første ni måneder 7,25 mio. biler og VW 7,03 mio. biler. For både GM's og VW's vedkommende er fremgangen i forhold til januar-september 2012 dog mere positiv end Toyotas i samme periode, idet begge går knap fem procentpoint frem.

VW's ambitiøse og offensive plan er i øvrigt at være verdens største bilproducent i 2018, og med de seneste års fremgang synes tyskerne godt på vej.

Læs også:
Rigtige mænd kører Prius
Slut med baby-Martin

Toyota var tre år i træk, fra 2008 til 2010, verdens største bilproducent, efter den økonomiske krise med fuld kraft ramte GM lige i solar plexus. I 2011 røg Toyota dog ned på 3. pladsen efter GM og VW; de altovervejende årsager til tilbagegangen var jordskælvet ud for Japans østkyst med den deraf følgende atomkatastrofe på Fukushima-værket samt oversvømmelser ved Toyota-fabrikker i Thailand. I 2012 var Toyota så tilbage på øverste podieplads.

FLERE NYHEDER - besøg os på Facebook!

Inden udgangen af 2013 forventer Toyota at sælge 9,96 mio. biler, to procentpoint flere end i 2012.


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det herToyota

Japanske Toyota ser også i år ud til at blive den bilproducent, der sælger flest biler. Knap 10 mio. biler er målet.