Slut med baby-Martin

Slut med baby-Martin

Aston Martin Cygnet, briternes version af Toyota iQ, har opfyldt sin mission. Nemlig at nedbringe det britiske bilmærkes gennemsnitlige CO2-udledning. Nu er bilen stedt til hvile.


Allerede fra begyndelsen syntes drømmen dødfødt. At ædle Aston Martin skulle producere en eksklusiv mikrobil på basis af Toyota iQ med læderkabine og udstrakt brug af aluminium. Luksus i et omfang som man slet ikke er vant til i den bilklasse.

Men de gjorde det - i 2008 præsenteredes Toyota deres iQ, tre år senere var Aston Martin klar med deres Cygnet, og briterne beviste, at de ville projektet. Eller gjorde de...

Bilen.dk's brugtbilmarked:
Søg brugt Aston Martin
Søg brugt Bentley
Søg brugt Jaguar

Nu er det under alle omstændigheder slut. Sidste Cygnet er rullet af samlebåndet i Warwickshire, og de modeller - antal ukendt, målet var 4.000 om året - der er produceret, skal såmænd nok vise sig at blive samlerobjekter.

Ret beset satte Aston Martin gang i Cygnet for at kunne honorere EU's krav anno 2012 til et bilmærkes samlede CO2-udledning. Toyotas 1,33 liters motor i Cygnet udleder blot 110 gram CO2 pr. kilometer, og det var bekvemt, når Aston Martins mindste motor er en 4,7 liters V8'er, hvis CO2-udledning er 299 gram/km.

Læs også:
Her er verdens dyreste bil
Rigtige mænd kører Prius

Aston Martin har dog brug for fortsat at have en bil i modelrækken, der kan reducere CO2-regnskabet, og rygter fra Storbritannien vil vide, at briterne planlægger en ny mikrobil i samarbejde med tyske AMG, der for fremtiden skal levere motorer til deres sportsvogne.

Lige til sidst: Hvis nogle danskere skulle have investeret i en Cygnet, har de skullet bløde omkring 600.000 kr. for den. I Storbritannien kostede den 32.000 pund (ca. 282.000 kr.).

FLERE NYHEDER - besøg os på Facebook!


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det her