Her er verdens dyreste bil
En privat samler i Connecticut, USA, har netop solgt sin særdeles velbevarede Ferrari 250 GTO årgang 1962 for den nette sum af 52 mio. dollar.
Tallet 250 refererer til antal kubikcentimeter pr. cylinder. Den V12-cylindrede motor er således 3-liters. Ydelsen opgives til ca. 300 hestekræfter.

Her er verdens dyreste bil

En Ferrari 250 GTO årgang 1962 er netop blevet solgt til 52 millioner amerikanske dollar - det svarer til 285 mio. kroner, godt og vel en kvart milliard.


Hvem der bare havde haft et familiemedlem, som for 40-50 år siden tænkte, at det ville være en fremtidsinvestering af de allerbedste at investere i en Ferrari 250 GTO. Dermed ville familiens økonomiske fremtid i mange årtier fremover nemlig være mere end sikret.

En privat samler, Paul Pappalardo i Connecticut, USA, tænkte, måske, tanken i 1974, da han købte en 250 GTO. I hvert fald har han netop solgt den til en anonym køber for 52 mio. dollar (285 mio. kroner). Den handel gør klenodiet til "verdens dyreste bil".

Bilen.dk's brugtbilmarked:
Søg brugt Ferrari 360
Søg brugt Ferrari 458
Søg brugt Ferrari F430

Den amerikanske samler har i de knap 40 år, han ejede bilen, passet og plejet den, men den har ikke samlet støv og stået uberørt hen. Han har haft den med i flere klassiske racerløb, bl.a. Le Mans Classic i 2002.

Den korte historie om Ferrari 250 GTO? I 1962-64 fremstillede Ferrari 39 styk 250 GTO (Gran Turismo Omologato), og da de første i USA - har kun kunnet finde oplysninger om 1962-prisen overthere og ikke prisen i Europa - blot kostede 18.500 datids-dollar, understreger seneste handelspris for et velbevaret eksemplar, hvor god en investering, det ville have været.

Alene det faktum at der kun blev fremstillet 39 styk 250 GTO, indikerede tidligt i bilens levetid, at den ville blive et samlerobjekt af de mere usædvanlige.

Prisernes himmelflugt
Handelsprisen for velbevarede eksemplarer har siden midten af 1970'erne (knap 50.000 dollar) tydeligt illustreret, hvor vildt det ville blive. I 1984 rundede topprisen den halve million dollar, og to handler to år i træk var nærmest afsindige - i 1988 indbragte et eksemplar 4,2 mio. dollar, året efter var prisen 10 mio. dollar.

Fra 1990 (13 mio. dollar ) til 2012 var der helt stille - ikke en eneste 250 GTO blev handlet, i hvert fald ikke officielt, men i fjor var prisen 35 mio. dollar.

Og forleden var den altså helt oppe på 52 mio. dollar, da Paul Pappalardo i Connecticut, må man formode, sikrede sig selv og sin familie en behagelig, fremtidig eksistens.

Tallet 250 er i øvrigt et hint til bilens slagvolumen - antal kubikcentimeter pr. cylinder: Med andre ord er den V12-cylindrede motor 3-liters. Motoren yder ca. 300 hestekræfter, tophastigheden skulle angiveligt være 280 km/t.

Tilmeld dig BILEN.dk's ugentlige Nyhedsbrev


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det her