Tre mio. miles  i en Volvo P1800

Tre mio. miles i en Volvo P1800

Gammel kærlighed ruster ikke - det gør gamle Volvoer øjensynligt heller ikke.


Det er allerede mange år siden, at Irv Gordon havnede i Guiness Book of Word Records for at være den der har kørt længst i sin privatejede bil. Dengang havde den ihærdige - nu pensionerede lærer - såmænd blot kørt 1,69 mio. kilometer i sin Volvo P1800. Nu har han netop rundet de tre millioner miles, hvilket omregnet til kilometer er godt 4,8 millioner kilometer.

Brugtmarked:
Søg brugt Volvo Coupé
Søg brugt BMW Coupé
Søg brugt Mercedes-Benz Coupé

Det giver næsten sig selv at man skal helt til USA for at se den slags rekorder. Volvo'en købte Irv Gordon i 1966, og lige siden har han brugt en stor del af tiden bag rattet. Dels havde han ret langt på arbejde, men han har også fyldt sine ferier med biltur. »Man oplever bedst dette land fra vejen,« som han siger og understreger, at selv om han har kørt så mange kilometer som tilfældet er, så er der altid en vej et eller andet sted, han ikke har været på tidligere. Nu er han 74 år og rekorden på de tre mio. miles blevet nået i Alaska. Siden han gik på pension har han haft endnu bedre tid til at være på tur i bilen. Det tog newyork'eren mere end 20 år at nå den første million og der skulle gå yderligere 15 år før den næste million var nået.
Volvo i Nordamerika har brugt Irv Gordon rekorder gennem tiden som en massiv markedføring af bilmærkets kvaliteter.

FLERE NYHEDER - besøg os på Facebook!

Og hvad satser han så på i fremtiden. Tja, tilværelsen bag rattet forsætter nok, og bilen fortsætter mod den næste million.
»Alle spørger, hvad det næste bliver. Jeg fortsætter med at køre min Volvo P1800 til biludstillinger og fortsætter med ture hen over landet. Ikke ret meget vil ændre sig. Men om der kommer en million mere på, er nok mere op til mig end op til bilen. For den kan måske godt klare det, men jeg er ikke så sikker på om jeg kan,« siger Irv Gordon

Tilmeld dig BILEN.dk's ugentlige Nyhedsbrev


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det her