Ferrari 458 Speciale - efterfølgeren til 430 Scuderia
Ferrari 458 Speciale er den særligt rå udgave af 458 Italia. Med 35 flere hestekræfter, 90 færre kilo og forbedret teknik.
Ændrede luftindtag og aktiv aerodynamik er blandt de tiltag, der sikrer 458 Speciale omgangstider på Ferraris testbane Fiorano, der er halvandet sekund hurtigere end 458 Italias.
Ferrari 458 Speciale er 453 cm lang, 194 cm bred og blot 121 cm høj. Vægten er 1.290 kilo.
Om bord i herlighederne. Den røde knap til venstre på rattet er startknappen, den røde drejeknap til højre er den magiske Manettino-knap, et af utallige lån fra Formel 1-bilerne. På den kan føreren vælge sin foretrukne indstilling for bl.a. gearkasse, differentiale og undervogn.
Placeringen af de tre knapper til det 7-trins DCT-gear (Double Clutch Transmission) er lidt anderledes i Speciale. Men funktionerne er de samme - hér kan man aktivere bakgearet (R), lade elektronikken skifte selv (Auto) eller skifte med kontakterne bag på rattet. Endelig Launch-knappen, tryllemidlet, når den mest ekstreme acceleration skal hives op af hatten.
458 Speciale adskiller sig visuelt fra 458 Italia på afgangsrørene. På Speciale to enkeltrør, på Italia tre styk, placeret vandret og på stribe.

Ferrari 458 Speciale - efterfølgeren til 430 Scuderia

Flere kræfter, forfinet teknik og lavere vægt. Vi byder velkommen til Ferrari 458 Speciale. Til dem, der savner Scuderia og Challenge Stradale.


For elskere af lynhurtige og fascinerende sportsvogne er en af de glædeligste overraskelser på kommende biludstilling i Frankfurt utvivlsomt Ferrari 458 Speciale. Et stærkere, teknisk bedre og adskillige kilo lettere vidunder fra bilkunstnerne i Maranello.

En bil, der kommer som en naturlig og længe ventet efterfølger til 360 Challenge Stradale og 430 Scuderia.

En hurtigere og mere rå version af 458 Italia var ventet, tilnavnet Monte Carlo blev tidligere nævnt, men nu er det ganske vist, at navnet er Speciale. Motoren er den samme 4,5 liters V8'er (hvilket refererer til navnet 45 og 8 - Italia i øvrigt en hyldest til moderlandet). Men i stedet for 458 Italias 570 hestekræfter har 458 Speciale 605 hk. Momentet er det samme, det vil sige 540 Nm ved 6.000 o/min.

Brugtmarked:
Søg brugt Ferrari 458
Søg brugt Ferrari 430
Søg brugt Ferrari 360

Men dét, der gør 458 Speciale hurtigere, er ikke mindst, at den vejer 90 kilo mindre, det vil sige omkring 1.290 kilos tørvægt. Og ikke mindst at man har overført endnu mere teknik fra Formel 1-garagerne. Bl.a. Side Slip Angle Control (SCC), integreret i det avancerede traction control-system F1-Trac og det elektroniske differentiale E-Diff. SCC gør det nemmere at kontrollere bilen på skridgrænsen, og derved er 458 Speciale endnu hurtigere ude af svingene. Til at bide i asfalten er bilen udstyret med nogle af markedets bedste dæk til formålet, Michelin Pilot Sport Cup 2.

Samtidig er luftmodstanden mindsket med aktiv aerodynamik som på F12 Berlinetta, hvilket bl.a. kommer til udtryk i et samspil mellem øget downforce (Aero Bridge) og køling af bremserne (Active Brake Cooling). Dertil ændrede luftindtag for og større diffusor bag.

FLERE NYHEDER - besøg os på Facebook!

Ferrari oplyser, at blandt deres gadebiler er 458 Speciale tredjehurtigst på egen testbane Fiorano - 458 Speciale klarer en omgang på 1:23:50, halvandet sekund hurtigere end 458 Italia og kun et halvt sekund langsommere end F12 Berlinetta som næsthurtigste. Omgangsrekorden indehaves af den helt nye LaFerrari, der passerer det ternede flag efter 1:19:90 minutter.

Ferrari 430 Scuderia forbedrede omgangstiden på Fiorano med to sekunder i forhold til F430, og 360 Challenge Stradale pillede hele 4,5 sekunder af 360 Modenas tid.

Øvrig info om 458 Speciales præstationer: 0-100 km/t er i forhold til 458 Italia reduceret med fire tiendedele til tre sekunder rent.

Til sidst et lille fif: Skulle man i farten ikke nå at se, om dette var den ene eller den anden 458'er, så prøv at fokusere på bagenden: 458 Speciale har to store afgangsrør i stedet for 458 Italias tre på række.

Tilmeld dig BILEN.dk's ugentlige Nyhedsbrev


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det herSeneste Annoncer