Top 20: mest søgte brugtbiler
Den fjerdemest søgte bil på bilzonen.dk er såmænd en Audi R8.
Den fjerdemest søgte bil på bilzonen.dk er såmænd en Audi R8.
Den fjerdemest søgte bil på bilzonen.dk er såmænd en Audi R8.

Top 20: mest søgte brugtbiler

Man har vel lov at drømme. Danskerne er lige så snusfornuftige, når menuen står på brugt bil som ny. Men der er undtagelser.


Det er ikke særligt overraskende, at den mest søgte brugte bil i Danmark har et VW-emblem på hjelmen. Ovenikøbet i størrelsesrækkefølge: Up, Polo og Golf på tredjepladsen. Så langt så godt. Men så går det til gengæld også galt: Ifølge Bilzonen.dk's optællinger så er den fjerdemest søgte bil på hjemmesiden en Audi R8. Det er sådan en, som LeMans-køreren Tom Kristensen har stående hjemme i garagen, og som er toppen af hurtig bil fra Audi.
Sådan en fås med en 4,2-liters V8-FSI-motor, der yder 430 hk, eller hvis det skal være vildt en 5,2-liters V10-FSI-motoren med 525 hk eller 550 hk. Så skulle man da være godt dækket ind.

Tilmeld dig BILEN.dk's ugentlige Nyhedsbrev

Til gengæld er det lidt en forgæves omgang at finde sådan en i brugt. Vi har lavet et pristjek på de 20 mest søgte biler på Bilzonen.dk i årgang 2008 og 2012 for at se, om der er gode tilbud at hente.
Det er der såmænd for de fleste bilmodellers vedkommende, men når det gælder Audi R8, så kniber det. Der er ikke en eneste fra 2008, og har man købekraften til en 2012-udgave, så koster den 820.000 kr., men det er desværre uden afgifter, og salgsprisen på danske plader vil nå op på omkring det tredobbelte. Så har den til gengæld også kun kørt 2.000 kilometer.
Men man har da lov at drømme.

Hos de øvrige biler på top 20-listen har vi stillet det krav, at de skulle have kørt mindst 10.000 kilometer. Det udelukker de fleste demobiler.
Ikke alle biler på listen fandtes i 2008. Det gælder VW Up, Skoda Citigo og Peugeot 208. Top 20-listen viser, at når vi er på brugtmarkedet, så er vi også ude efter de små brændstofsøkonomiske biler, som også er trenden i nyvognssalget. Og nummer to egenskab er plads, derfor er biler som Skoda Octavia, Nissan Qashqai og Toyota Avensis repræsenteret på listen.
Ser man på 2012-udgaverne, så er der da også gode penge at spare ved at vælge en brugt bil istedet for at satse på en ny.
En Audi A3 1,6 TDi Attraction Sportback koster fra ny knap 310.000 kr., mens man kan nøjes med knap 280.000 kroner, hvis den er fra sidste år og har 20.000 kilometer på tælleren.

Brugtmarked:
Søg brugt VW up!
Søg brugt VW Polo
Søg brugt Audi R8

Men især omkring mikrobilerne skal man holde et vågent øje med priserne, fordi her har priskonkurrencen på nye modeller været så heftig det seneste år, at der kun er få kroner at spare på en brugt fremfor en splinterny. Eller sådan ser det umiddelbart ud. En 2012 Ford Ka med 12.000 kilometer bag sig koster 99.900 kr. Af ny koster den i øjeblikket blot 77.380 kr. Det vil sige, at der skal være læsset godt med ekstraudstyr ind i bilen, for at det kan betale sig at bide på den i brugt. Og det skal vel og mærke være udstyr, som man som køber alligevel ville have valgt.En enkelt bil skiller sig ud: En Octavia, der har kørt 90.000 km på et års tid. Men det har den ifølge sælgeren.


Billigste brugtbilspriser på de 20 mest søgte biler på Bilzonen.dk
Se de to billeder i galleriet


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det herFAKTA

Brugtbilsråd


- Tjek bilens papirer - registreringsattest, servicehæfte og eventuel synsrapport

- Tjek bilen for restgæld hos "Bilbogen". Du skal oplyse stelnummeret

- Tag en prøvetur. Giv dig god tid til at prøve bilens funktioner

- Køb en bil med brugtbilsattest, eller overlad den tekniske test til en fagmand

- Køb hos en forhandler, det giver den bedste retssikkerhed

- Overvej nøje, hvilke krav du stiller til bilens størrelse, udstyr og driftsikkerhed

- Hav styr på økonomien, så du ved, hvad du har råd til

- Læs slutsedlen grundigt igennem. Det er den bindende købsaftale

- Betal ikke forud, og få altid udleveret den originale registreringsattest samtidig med bilen.

Kilde: Forbrug.dk


Seneste Annoncer