Mustang i ny hovedrolle
I filmen "Bullitt" fra 1968 var det Steve McQueen, der brændte dæk af i en Ford Mustang.
I filmen "Bullitt" fra 1968 var det Steve McQueen, der brændte dæk af i en Ford Mustang.
I James Bond-filmen "Goldfinger" fra 1964 spillede den helt nye Ford Mustang en stor rolle sammen med Agent 007's Aston Martin DB5.
Skuespiller Aaron Paul får fornøjelsen af at sidde bag rattet af den sølvfarvede Mustang med de blå, selvlysende striber.
Denne specialudgave af Mustang fra Ford Racing spiller hovedrollen i den kommende film "Need for Speed".

Mustang i ny hovedrolle

Når spillene "Need for Speed" i 2014 bliver til film, er det med en Ford Mustang i hovedrollen.


Flere end 3.000 film og tv-programmer har snart 50 år gamle Ford Mustang spillet med i. Og i jubilæumsåret fortsætter den sin optræden på det hvide lærred, da den har hovedrollen i filmen "Need for Speed" baseret på de berømte konsolspil af samme navn.

For at kunne følge med i handlingen i "Need for Speed" kræves ligesom i filmene "Fast & Furious" næppe en større eksamen, men aktion til overflod er der garanti for, og kan man lide lyden af heftige V8-motorer, og går man ikke af vejen for seværdige biljagter, vil man formentlig anse "Need for Speed" som stærkt underholdende.


Brugtmarked:
Søg brugt Moderne Ford Mustang
Søg brugt Klassisk Ford Mustang
Søg brugt Aston Martin

Til lejligheden har Ford Racing fremstillet en særlig Mustang. Udgangspunktet er Shelby GT500 med 5,8 liters V8-motor, men i stedet for Shelbys 650 hestekræfter har "Need for Speed"-Mustang'en 900 hk. Bilen er speciallakeret i sølv med blå striber, der er selvlysende i mørke. Bredere skærmkasser, sænkede fjedre, 22 tommer bling-bling alufælge er sammen med særligt LED-lys placeret i kølergrillen på begge sider af den galopperende pony prikkerne over bilens mange i'er.

Skuespiller Aaron Paul sidder bag rattet; han er kendt fra tv-serierne "Breaking Bad" og "Tron: Uprising", og i "Need for Speed" spiller han unge Tobey, som netop er løsladt efter afsoning af en forbrydelse, han ikke har begået. I filmen er han ude efter hævn, og den sølvfarvede Ford Mustang med de selvlysende blå striber er en vigtig ingrediens i bestræbelserne på at opnå retfærdighed. Blandt Aaron Pauls kollegaer af det smukke køn har han blandt andre Dakota Johnson, datter af skuespillerne Don "Miami Vice" Johnson og Melanie Griffith.

James Bond og Bullitt

Blandt Ford Mustangs meste berømte optrædener er dens rolle i »Bullitt« fra 1968, hvor Steve McQueen alias Frank Bullitt spillede hovedrollen som lovens lange arm bag rattet af en grøn Mustang. En legendarisk biljagt i »Bullitt« satte standarderne for de følgende års mange biljagter på film.

Men allerede fire år forinden, få måneder efter premieren på den første Mustang, var bilen med i en film. En hvid Mustang kørte nemlig side om side med James Bonds Aston Martin DB5 i »Goldfinger«. Bag rattet sad Honor Blackman, i filmen Pussy Galore, ejer af et flyselskab, der udelukkende bestod af kvindelige piloter. Også i 1971 spillede Mustang en rolle i en James Bond-film med Sean Connery i hovedrollen som Agent 007. Denne gang i filmen »Diamonds are Forever« i skikkelse af en Mustang Mach I Fastback, som den britiske agent selv sad bag rattet af.

I filmen »Gone in 60 Seconds« fra 2000 kørte skuespiller Nicolas Cage blandt mange andre biler rundt i Eleanor, en sort og sølvfarvet Mustang fra 1967. En bil, der siden er lavet utallige kopier af.

Sammenlagt er der produceret over 9,2 millioner Ford Mustang'er i USA. Og man tager næppe munden for fuld ved at hævde, at bilen for længst har opnået status som et ikon. Om den heftige Mustang i »Need for Speed« opnår lige så stor berømmelse som de tre nævnte forgængere, kan kun tiden vise. Filmen har premiere i foråret 2014.

Tilmeld dig BILEN.dk's ugentlige Nyhedsbrev


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det herSeneste Annoncer