Guide: Gør bilen forårsklar
Polering af en vintertræt lak kan gøres med håndkraft. Har du rette redskab, er en polérmaskine også en mulighed. Lakrens/polish får lakken til at skinne som en kat i måneskin, og små ridser og skader forsvinder.
Husk også at skifte viskerbladene ud. Og husk at rengøre ruderne indvendigt.
Masser af vand, bilshampoo og en god børste eller svamp. Og vinterens salt og skidt forvandler en kedelig grå bil til en forårsfrisk.
Fælgene skal gøres rene - fælgrens løsner bremsestøvet bedst. Knofedt og klud rækker sjældent.
Masser af vand, bilshampoo og en god børste eller svamp. Og vinterens salt og skidt forvandler en kedelig grå bil til en forårsfrisk.

Guide: Gør bilen forårsklar

Guide til dig, der ser frem til den dag, hvor vinteren slipper sit tag i os, så vejsaltet kan vaskes af, lakskaderne lappes og kabinen friskes op.


Bilen bærer præg af den mørke årstids vejsalt, snavs og fugt, og en grundig rengøring og reparation af de småskader, der måtte være, er balsam for din bilsjæl. Og kan være guld værd, når bilen en dag skal sælges.

Derudover bliver du gladere for at køre i bilen, da en frisk og lækker er langt at foretrække frem for en træt og tarvelig.

Du kan sagtens fikse hele forårsklargøringen selv, men du kan selvfølgelig også betale dig fra det. Hvis ikke du har tid eller ikke gider. Der findes adskillige firmaer, der lever af at give biler den helt store tur - det er bare at finde dem på nettet.

Bilen.dk's brugtbilmarked:
Søg brugt Alfa Romeo
Søg brugt BMW
Søg brugt Ford

Et eksempel på den dovne og lette løsning lyder hos f.eks. CarClean på 3.500 kr. for en total ud- og indvendig rengøring. Hér kommer klargørings-firmaet helt i bund, og du er så tæt på, som det er muligt, at have en bil, der er fin som ny.
Man kan selvfølgelig også vælge til og fra og nappe en billigere, knap så grundig omgang.

Snupper du den hyggelige gør-det-selv-løsning, så har du hér vores bud på, hvordan vinteren skrubbes af vinteren af bilen, så den bliver klar til en lang og solrig sommer.

Guide til det store forårsshow
Den grundige forårsklargøring af bilen ser ud som følger - om end du kan sagtens hoppe over, hvor gærdet er lidt lavere. Det er blot at vælge fra på listen.

1. Start med fælgene - sprøjt dem til med fælgrens, lad det sidde et kvarters tid og skrub så løs med en fugtig børste, der når ind i alle kroge. Slut med at skylle fælgene med vandslangen.

2. Sprøjt aldrig vand i motorrummet. Men rens gerne kølerens lammeller for skidt, tør elkablerne af, rengør batteriets poler og fyld evt. efter med destilleret vand, tjek motorolie, køler- og bremsevæske.

Se også:  Spar penge på bilforsikringen

3. Vask. Gør bilen våd med vandslangen. Lån/lej evt. en højtryksrenser og giv skærmkasser og undervogn en omgang. Vejsaltet skal væk. Når bilen er drivende våd, påføres bilshampoo og vand med børste eller svamp i rigelige mængder. Lad ikke sæbevandet tørre. Skyl grundigt efter.

4. Husk også at rengøre dørfalser, kanter ved bagagerumsklap og motorhjelm samt skærmkanter.

5. Tør bilen med håndklæder eller vaskeskind.

6. Husk også hængsler ved døre, bagklap og motorhjelm. Tør dem grundigt af og giv dem evt. en dråbe olie.

7. Tør gummilister af ved døre, bagklap og motorhjelm. Smør gummilisterne med en silikonestift.

8. Skift viskerbladene ud.

9. Gnub den tørre bils lak ind i lakrens/polish. Følg anvisningen på den lakrens/polish, som du bruger. Benyt en blød svamp eller en bomuldsklud. Lad det tørre i 15-20 minutter og polér efter med en blød klud. Lakken skinner, og småridser er fyldt ud. Er du grundig, gentager du dette punkt.

Se også: Garder dig mod kilometersnyd

10. Har karrosseriet fået ridser og stenslag, som lakrens/polish ikke fjerner, kan de evt. udbedres med en lakstift.

11. Tøm kabinen for slikpapir, børnenes udtværede rosiner og p-billetterne, der hober sig op i dørlommer og mellem forsæderne.

12. Ud med måtterne, bank dem rene og hæng dem til tørre. Vinterens våde fodtøj kan sagtens have gjort måtterne halvklamme.

14. Vask alle plastoverflader. En god blanding af sæbevand og knofedt gør underværker.

15. Brug evt. en trykluftpistol til alle kroge og ventilationsriller, hvor det er vanskeligt at komme til. En tynd børste eller vatpinde kan også bruges.

16. Gør ruderne rene indvendigt. Gør-ruder-og-spejle-rene-midlet fra husholdningen er glimrende i selskab med en bomuldsklud.

17. Smør plastoverfladerne ind i vinylpleje. Benyt en svamp. Også udvendige plastflader vil have godt af en gang vinylpleje.

Tilmeld dig BILEN.dk's ugentlige Nyhedsbrev

18. Støvsug bilen. Sørg for at bruge et mundstykke, så du kommer ind i alle kroge. Er du grundig, tæpperenser du sæderne og bruger meget varmt sæbevand.

19. Har du ikke skiftet vinterdækkene ud med sommerfodtøjet, hænger den operation fint sammen med forårsklargøringen. Rengøring af fælge er i øvrigt nemmest, når hjulene er afmonteret. Tjek dæktrykket. Har du reservehjul, så husk også at tjekke dæktrykket der.

20. Kontrollér at lys og blinklys virker.
 
21. Slut af med kold fra kassen. Eller en kop kaffe/te og et stykke wienerbrød. Nyd mad og drikke, mens du beundrer din skinnende rene, forårsklargjorte bil. Go' sommer.

Se også: Spar tusinde på forrudeskift


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det herSeneste Annoncer