Garder dig mod kilometersnyd
Skoda Octavia
Volkswagen Golf Variant
BMW 3-Serie
Mercedes-Benz E-Klasse

Garder dig mod kilometersnyd

Sådan afslører du brugtfuskeren.


Stigende problemer med manipulation af brugte bilers kilometertal har gjort købere mistænksomme og sælgerne opfindsomme. Derfor er det af stigende vigtighed, at sælger kan dokumentere det antal kilometer, din bil har på tælleren.
Morten Holmsten - salgsdirektør hos bilauktionsvirksomheden Autocom - giver her gode råd til, hvordan man som sælger sikrer sig den maksimale pris for sin brugte bil og undgå at blive mistænkt for kilometersnyd. Listen kan også bruges den modsatte vej rundt: Som vejledning i, hvad køberne skal kræve for at være overbevist om, at kilometertallet er korrekt. Vi har tilføjet et par punkter set med købers øjne.

1: Konstater indledningsvis, at alle stempler i servicebogen er til stede. Det er vigtigt, at køber kan dokumentere, at bilen har været til eftersyn. Sælger bør sikre sig, at værkstedet har stemplet i servicebogen efter hvert besøg. Nogle bilmærker har elektronisk servicebog. I disse tilfælde skal værkstedsfakturaen følge med bilen. Køb aldrig en bil yden servicebog.

2. Alle fakturaer skal være påført aktuelle kilometertal. Hvis sælger ikke kan dokumentere sin bils kilometertal, kan der være tale om snyd. Det gælder også ved dækskifte, skifte til vinterhjul, undervognsbehandling. På den måde kan bilens historik genskabes, og sandsynligheden for snyd med kilometertælleren elimineres.

3. Vurder indvendig slidtage. Hvordan ser gummiet på pedalerne f.eks. ud. For bilens ejer gælder det om at holde bundmåtter fri for grus og småsten. Vurder også slør i dørhængsler o.l. især ved ældre biler. Mispasning kan være tegn på skader.

Tilmeld dig BILEN.dk's ugentlige Nyhedsbrev

4. Vurder bilens lak. Har bilen været voksbehandlet, holder lakken bedre. Voksen beskytter mod rustangreb og UV-stråler. En bil med slidt lak har derfor efter alt at dømme kortere restlevetid end en bil med velholdt lak. Forskellige laknuancer kan tyde på reparation, »brugs-kosmetik« eller tidligere skader.

5. Gennemgå bilen hermetisk for buler. Små som store. En bil med buler og mange ridser vil være svært at sælge til en god pris. Det udstråler, at du ikke har passet ordentligt på bilen. Det kan føre til mistanke om kilometersnyd.

6. Vær på vagt, hvis bilen har et påfaldende lavt kilometertal. F.eks under 10.000 km årligt. Det skærper kravet til kilometer-dokumentation. Hvis en tidligere ejer har været i gang med at skrue på kilometertælleren, er det jo fristende at give den et nøk ud over det troværdige.
Ifølge Autocoms tal udgør ca. 8 % af den danske vognpark gruppen med meget lave kilometertal,

En BMW 530 d aut. 4-dr. fra første måned 2009 koster i gennemnsit 569.900 kr., hvis den har kørt 50.000 km. Ved 150.000 km er prisen 469.900. Kilde Autocom.

FLERE NYHEDER - besøg os på Facebook!


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det herSeneste Annoncer