Jaguar overgår sig selv
Jaguar XFR-S er den lynhurtige konkurrent til effektive tyskere som BMW M5, Mercedes E63 AMG og Audi RS6.
Den blå smølfelakering er reserveret til XFR-S.
Britisk højadel tilsat passende mængder sport. Den blå farve går igen i læderets kontrastsyninger - en fed detalje.
En Jaguar har selvsagt baghjulstræk. Den 5-liters V8-motor har ikke turbo, derimod en gigantisk kompressor, og drejningsmomentet er voldsomme 680 Nm.
Kulfiber er med til at holde vægten nede - den gigantiske hækspoiler, som også kan fås i en aerodynamik-pakke til XFR, er med til at opretholde stabiliteten, når hastigheden nærmer sig de maksimale 300 km/t.
Det magiske S - Supercharged. Så bliver en Jaguar ikke sjovere.
Særlige 20 tommer Varuna-alufælge er dedikeret XFR-S. Pirelli har udviklet dæk, specielt til XFR-S.

Jaguar overgår sig selv

Luksus-sedanen XFR-S er briternes alternativ til de hurtigste tyskere. 5-liters V8-kompressor og 550 hestekræfter er briternes opskrift.


Jaguar XFR er i sig selv et pragteksemplar af hurtig, britisk højadel, men når Jaguar skal helt derop, hvor modstanderne er effektive Audi RS6, BMW M5 og Mercedes E63 AMG, så skal et S føjes til.

Det er nu sket. XFR-S har samme 5-liters V8-kompressormotor som XFR, men i stedet for 510 hestekræfter er ydelsen 550, og over-Jaguaren barberer tre tiendedele af accelerationen fra 0 til 100 km/t, så den distance hér eksekveres på 4,6 sekunder.

Bilen.dk's brugtbilmarked:
Søg brugt Jaguar
Søg brugt Porsche
Søg brugt Bentley

En Jaguar har baghjulstræk, og til at sende samtlige 550 hestekræfter ned i asfalten benytter man en 8-trins Quickshift-gearkasse, oprindeligt udviklet til den smukke cabriolet, F-Type. Gearkassen håndterer fint det voldsomme drejningsmoment på 680 Nm. Tophastigheden i XFR-S er elektronisk begrænset til 300 km/t.

Den lynhurtige luksussedan er udviklet af Jaguar Land Rovers ETO-afdeling (Engineered To Order), hvor man fremstiller »Special Editions« af firmaets ypperste modeller. ETO står bl.a. bag XKR-S og den top-luksuriøse Jaguar XJ Ultimate samt Range Rover Evoque Special Edition, resultatet af et samarbejde mellem Jaguar Land Rover og Victoria Beckham, fotomodel, popstjerne og gift med fodboldspilleren David.

Læs også:
Lynhurtig luksus? Så nap en Audi RS6
Porsche 911 giver en følelse af perfektion

Jaguar XFR-S har netop haft premiere på biludstillingen i Los Angeles, og den særlige blå smølfelakering er dedikeret denne model. ETO-divisionen har arbejdet med aerodynamik og letvægt med rig brug af kulfiber, og til 20 tommer Varuna-alufælgene er udviklet særlige Pirelli-dæk.

Danske købere kan slå kattepoten i bilen i andet kvartal 2013.


Tilmeld dig BILEN.dk's ugentlige NyhedsbrevSeneste Annoncer  Sælg din bil

  Bilen sættes til salg på 20 markedspladser hos førende danske medier med ét klik.

  Din annonce bliver synlig for mere end 550.000 bilkøbere i hele Danmark.

  Opret en gratis annonce.

  Se hvor din bil sættes til salg og læs mere om partnernetværket her

  OPRET GRATIS ANNONCE NU
  Klik her