Dacia er lige om hjørnet
Den rumænske familiebil Dacia Lodgys indtog på det danske marked synes nært forestående. Hvis Renault, der ejer mærket, kan forhandle en stærk pris hjem. Varevognsudgaven af Lodgy hedder Dokker.

Dacia er lige om hjørnet

"Overvejende sandsynligt" siger Renault-importøren om dansk intro af franskmændenes rumænske discountmærke, Dacia.


Renaults rumænske discountmærke, Dacia, har i op mod fem år spøgt i den danske kulisse, men særligt sikkerheden, men også den pris, som Renault kunne forhandle på plads for bilen, har hidtil forhindret import.

Bilen.dk's brugtbilmarked:
Søg brugt Renault Clio
Søg brugt Renault Mégane
Søg brugt Renault Scénic

Og med fare for at have råbt "ulven kommer" så mange gange, at ingen tror på det: I følge Renault er det nu "overvejende sandsynligt", at Dacia finder vej til Danmark i løbet af foråret.

FLERE NYHEDER - besøg os på Facebook

Også selv om familie-MPV'en Lodgy for små to uger siden fik tæv i Euro NCAPs crashtest og kun tre middelmådige stjerner.

t er dog sikkert - de rumænske Dacia, vi får til Danmark, vil have det livreddende sikkerhedssystem ESC-antiskrid som standard. Og for god ordens skyld: Havde den nyligt crashtestede Dacia Lodgy haft det, ville den have fået den fjerde ud af fem Euro NCAP-stjerner. Samme antal stjerner som f.eks. VW Caddy.

Målet er, at startprisen på Lodgy, der er på størrelse med en Ford C-Max, skal lande i nærheden af 130.000 kr. og i modsætning til Renault og alle andre europæere være dækket af tre års garanti.

Læs også:
Clio vinder Det Gyldne Rat
Smæk til rumænsk discountbil - igen
Dacia tættere på Danmark

Renault planlægger også import af minibilen Dacia Sandero, der er på størrelse med en Ford Fiesta. Den skal koste nogenlunde det samme som en Renault Twingo med dieselmotor, hvilket vil sige omkring 120.000 kr.

Føljetonen om Dacia til Danmark fortsætter - bilen.dk vil holde læserne orienteret.


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det herSeneste Annoncer