Seat Ibiza Cupra er en ægte lomme-GTI
Det trapezformede afgangsrør er karakteristisk for Ibiza Cupra. En såkaldt "sound aktuator" forbedrer den lyd, der strømmer ud gennem røret.
Sidespejlene er sortlakerede, 17 tommer alufælge og 3-dørs coupé-karrosseri er standard.
Seat Ibiza Cupra er lige så fræk, som den ser ud. 1,4 liters turbomotor med 180 hk, 7-trins DSG-gear og 0-100 km/t på 6,9 sekunder.
Sportssæderne fås læderbeklædte.
Cupra-rattet er nyt - den 7-trins DSG-gearkasse kan betjenes med knapper bag på rattet.

Seat Ibiza Cupra er en ægte lomme-GTI

Den hidsige udgave af den faceliftede Seat Ibiza indbyder til sjov.


VW-koncernens spanske lillesøster, Seat, er i arvefølgens natur altid en lille postgang bagud, men nu er det ganske vist, at den spanske VW Polo GTI nærmer sig i den faceliftede udgave. Seat Ibiza Cupra er nemlig hos os i februar 2013.

Den har samme 1,4 liters TSI-motor som før, 180 hk (som før) og et drejningsmoment på 250 Nm. Men lidt mere er der alligevel kommet ud af Cupraen - accelerationen fra 0 til 100 km/t er forkortet med tre tiendedele sekund (nu 6,9 sek) og tophastigheden øget fra 225 km/t til 228. Samtidig er brændstofforbruget forbedret en smule - nu 16,9 km/l mod 15,6 før.

Bilen.dk's brugtbilmarked:
Søg brugt Seat Ibiza
Søg brugt Seat Leon
Søg brugt Seat Altea

Cupra er tvangsparret med VW-koncernens 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse, DSG, og skiftene kan klares med kontakter på bagsiden af rattet. Det elektroniske differentialespærre XDS er standard - det reducerer tendenser til understyring og forbedrer evnen til at trække kontinuerligt ud af svingene.

FLERE NYHEDER - besøg os på Facebook

Ibiza Cupra har ligesom de mere civiliserede udgaver af den lille Seat fået bl.a. nyt forlygtedesign - bixenon er standard - bredere kølergrill, markante luftindtag og fornyede kofangere. I kabinen et nyt sportsrat med Cupra-logo, særlige sportssæder og mulighed for lydsystemet Seat Portable System med fem tommer skærm, bluetooth, navigation og kørecomputer.

Den 3-dørs coupé har særlige 17 tommer alufælge, sidespejlene er lakeret i sort højglans, og ud af det trapezformede, centralt placeret udstødningsrør strømmer en designet lyd, fremkommet ved hjælp af en såkaldt "sound aktuator". Det lyder frækt - og er det sikkert også.

Tilmeld dig BILEN.dk's ugentlige Nyhedsbrev


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det herSeneste Annoncer