Paceman er det syvende medlem af Mini-familien
Mini Cooper Paceman er coupéudgaven af Countryman. Og er dermed Mini-familiens syvende medlem.
Taglinjen skråner på ægte coupé-maner, og især baglygternes design adskiller Paceman fra de øvrige medlemmer af Mini-familien.
Et vaskeægte bagagerum med plads til mere end tennisketsjeren - 330 liter rummer Paceman.
ALL4 betyder firehjulstræk, og det fås fra lanceringen i marts 2013 til alle modeller bortset fra Cooper Paceman med 122 hk.
To separate bagsæder i Mini Paceman er med til at give dét, Mini kalder "loungelignende forhold".

Paceman er det syvende medlem af Mini-familien

Hvis formålet med Countryman er diskutabelt, er Paceman nærmest meningsløs. Men til marts er den 2-dørs udgave af Countryman hos os, og mon ikke den vil vise sit værd.


Da den maksimale Mini, den 410 cm lange og 156 cm høje Countryman, kom til verden, var flere i bilverdenen nærmest målløse. For hvad i alverden vil de med sådan en basse med fire sidedøre og et bagagerum på størrelse med de mindste i Golfklassen - en bil, der fjerner sig mere og mere fra det oprindelige Mini-koncept?

Svaret giver sig selv - udvide porteføljen, tilbyde kunderne lige præcis det, de har brug for. Og når man så har kørt bilen, giver det hele god mening, for charme har den masser af, og Mini har formået at få den til stort set at køre som en Mini One.

Bilen.dk's brugtbilmarked:
Søg brugt Mini Cooper
Søg brugt Mini Clubman
Søg brugt Mini One

Og det samme skal såmænd nok ske med Paceman, der i størrelse næsten er en Countryman, dog i en slags coupé-indpakning. Sammenlignet med Countryman er Paceman helt nydesignet fra forreste dørstolpe (A-stolpen) og bagud. Mini kalder den en Sports Activity Coupé i klassen for kompakte luksusbiler, og den syvende Mini er da også ganske eksklusiv.

FLERE NYHEDER - besøg os på Facebook!

Interiøret byder på "loungelignende forhold", som Mini skriver i pressematerialet, og med to separate bagsæder er målet, at Paceman appellerer til såvel trofaste Mini-fans som til nye målgrupper.

Designet er genkendeligt med masser af attitude og muskler, og det mest bemærkelsesværdige er de lidt mere vandrette baglygter, der bryder med det traditionelle Mini-design. Bagagerummet sluger 330 liter (Countryman 350), og det kan udvides til 1.080 liter, når bagsæderyglænene er lagt ned.

Ved lanceringen fås den med to benzin- og to dieselmotorer - Cooper Paceman med 122 hk og Cooper S Paceman med 184 hk samt dieselerne Cooper D Paceman med 112 hk og Cooper SD Paceman med 143 hk. Senere kommer en John Cooper Works Paceman med 211 hk. De to dieseler og Cooper S Paceman kan udstyres med firehjulstræk (ALL4).

Læs også:
Charmerende Adam
Fiat 500s nye storebror er på vej
Paceman er den ungdommelige Countryman

Som altid med en livsstils-Mini kan man dekorere den efter egne ønsker og pengepung, da der findes et betragteligt udvalg af karrosserifarver, indtræk, kabineoverflader m.m.

Cooper Paceman koster 358.680 kr., 26.000 kr. mere end den tilsvarende Countryman. Indtil John Cooper Works Paceman kommer, er Cooper S Paceman den dyreste til 457.680 kr. inklusive levering. Mini Paceman har dansk premiere i marts 2013.

Tilmeld dig BILEN.dk's ugentlige Nyhedsbrev


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det herSeneste Annoncer