Ford Mondeo lader vente på sig
Den nye Ford Mondeo er yderligere forsinket - verdenspremieren er udsat til sommeren 2014.
Den nye Ford Mondeo er yderligere forsinket - verdenspremieren er udsat til sommeren 2014.

Ford Mondeo lader vente på sig

Først var introduktionen af den nye Ford Mondeo sat til første halvår 2013. Så blev den udsat til efteråret - nu bliver vi nødt til at vente til sommeren 2014.


Kommende Ford Mondeo vil have rystet den første nyhedsglimmer af sig, inden den får europæisk premiere. På biludstillingen i Detroit i januar i år stod en stort set færdig europæisk udgave af bilen klar, men den økonomiske krise gør ondt på Ford, så man har for tredje gang måttet udskyde introduktionen. Så hvis det går, som Ford nu bebuder, får vi først den nye Mondeo at se i sommeren 2014.

Dermed går der knap to år, fra den amerikanske udgave, Fusion, havde premiere i sommer, til den europæiske kommer ud at trille. Årsagen er, at Ford-salget næsten er gået helt i stå på de store sydeuropæiske markeder, først og fremmest i Spanien, Italien og Frankrig, der er hårdt ramt af den økonomiske krise. I kolde tal betyder det, at Ford må notere et europæisk tab i omegnen er af 10 milliarder kroner.

Bilen.dk's brugtbilmarked:
Søg brugt Ford Mondeo
Søg brugt Toyota Avensis
Søg brugt Audi A4

Den nye Mondeo skulle have været produceret i Genk, Belgien, hvor Ford også bygger S-Max og Galaxy, men da Ford må lukke tre fabrikker i Europa, herunder fabrikken i Genk, og flytte kapaciteten, er det altså bl.a. Mondeo, der bliver taberen i den øvelse. Produktionen af den nye Mondeo flyttes til Valencia i Spanien.Læs også:
Cadillac imponerer med ny køremaskine
VW udvider Passat-familien

Nuværende Mondeo er fra 2007, og salget går stadig ganske fint. I årets første 10 måneder var Mondeo med 1.462 styk den næstbedst sælgende i firmabilklassen foran bl.a. VW Passat. Toyota Avensis er den mest attraktive for køberne.

Forsinkelsen vil formentlig betyde, at Ford i Danmark vil gøre den nuværende Mondeo endnu mere attraktiv ved f.eks. at sænke priserne og/eller tilbyde mere udstyr til attraktive priser.

FLERE NYHEDER - besøg os på Facebook!


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det herSeneste Annoncer