Opel er på vej med ny benzinmotor
Opels nye 1,6 liters turbobenziner yder enten 170 eller 200 hk.

Opel er på vej med ny benzinmotor

Ydelsen forbedres med 33 pct. og brændstofforbruget med 13 pct. i ny Opel-motor.


En ny benzinmotor skal der til, skønner Opel. I øjeblikket har f.eks. Opel Astra en 1,4 liters turbomotor med 140 hk, en 1,6 med 180 hk og i Insignia også en 2-liters med 220 hk.

Den nye motorserie, der tages i brug i begyndelsen af 2013, hedder 1,6 Ecotec med tilnavnet SIDI (Spark Ignition Direct Injection), og den må formodes at skulle afløse i hvert fald den nuværende 1,6er.

Bilen.dk's brugtbilmarked:
Søg brugt Opel Astra
Søg brugt Opel Insignia
Søg brugt Opel Corsa

Brændstofforbruget er ifølge oplysningerne fra Opel mindsket med 13 pct., og ydelsen forbedret med 33 pct. i forhold til forgængeren, der i Astra præsterer 14,7 km/l og har et drejningsmoment på 230 Newtonmeter.

Læs også:
Benzin dræber dieselmotoren
Ny Mondeo får den lille Ecoboost-motor
Længere på literen med ny type diesel

Den nye 1,6 Ecotec SIDI fås med to forskellige ydelser - 170 hk og et drejningsmoment på 280 Nm eller 200 hk og et drejningsmoment på 300 Nm. I praksis betyder det bl.a., at accelerationen fra 80 til 120 km/t i 5. gear er 20 pct. hurtigere.

FLERE NYHEDER - besøg os på Facebook

Motoren er udviklet i Opel-hovedkvarteret i Rüsselsheim og bliver produceret på en ny fabrik i Ungarn.

Og når denne motor er skudt i gang, vil det være fint, om Opel fyrer op under udviklingen af en ny dieselmotor, da firmaets nuværende dieselmotorer efterhånden virker ganske grove og ufine sammenlignet med konkurrenternes.

Tilmeld dig BILEN.dk's ugentlige Nyhedsbrev


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det herSeneste Annoncer