Dacia tættere på Danmark
Den rumænske familiebil Dacia Lodgy, som håndværkervan hedder den Dokker, bliver muligvis introduceret i Danmark næste år. Det rumænske billigmærke er ejet af Renault.

Dacia tættere på Danmark

Dacia Lodgy kan blive første billigbil fra Renaults discountmærke i Danmark. Sikkerheden og fornuftige priser er nødvendige, før det sker.


Renaults rumænske discountmærke, Dacia, har de seneste fem år flere gange være lige-ved-og-næsten-i-Danmark, men indtil videre er det ikke lykkes for Renault-importøren at få spiselige dansker-priser forhandlet på plads.

Desuden har såvel crashsikkerheden som den aktive sikkerhed været mere end tvivlsom - Euro NCAP har crashtestet tre styk Dacia, den seneste i 2011, alle med kun tre ud af fem mulige stjerner som resultat.

Bilen.dk's brugtbilmarked:
Søg brugt Dacia Sandero

De rumænske biler havde heller ikke, i hvert fald ikke som standard, det livreddende sikkerhedsudstyr ESC (Elektronic Stability Control).

En Dacia-intro i Danmark ser imidlertid ud til at være tættere på nu. En ny model med ESC og formentlig en bedre kollisionssikkerhed er produceret, en familiebil ved navn Lodgy.

Læs også:
Danskerne køber små biler
Friske nyheder til Danmark

Hvis Renault gør alvor af at sende Dacia ind på det danske marked, bliver det i løbet af 2013.


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det herSeneste Annoncer