Her er den mest fejlfrie bil

Her er den mest fejlfrie bil

Tyske TÜV har Toyota på både første- og andenpladsen over mest fejlfrie biler.


Tyske TÜV synede næsten otte millioner biler i perioden fra juli 2010 til juni 2011. I al sin enkelthed giver de 7.779.312 synsrapporter svar på, hvilke biler i forskellige aldersgrupper, der klarede sig bedst i det år.

Ser man på to-tre-årige biler, så er bilen med færrest fejl hybridbilen Toyota Prius II, hvilket i sig er bemærkelsesværdigt, fordi hybridteknologien gør den meget mere kompleks end konventionelle biler.

Bilen.dk's brugtbilmarked:
Søg brugt Toyota Prius
Søg brugt Mercedes B-klasse
Søg brugt Honda Civic
Søg brugt Ford Focus

Men måske er Toyota efter nogle år med kvalitetsproblemer i lignende undersøgelser på vej tilbage på sporet, for andenpladsen blandt de to-tre årige biler går nemlig til Toyota Auris - godt nok en delt andenplads med Mazda 2 og Porsche 911.

For biler, der er seks-syv, otte-ni og ti-elleve årige, er der en suveræn gennemgående vinder i Porsche 911, der åbenbart bliver bedre og bedre med alderen.

Læs også: De små biler bliver så sikre som de store

Der er altid to ender på en statistik, og helt nede i bunden over den dårligste bil i undersøgelsen er det en 10-11 år gammel Ford Ka. Ingen bil får dårligere karakterer og påtale om alvorlige mangler.

Der er alvorlige fejl på 38,9 procent af Ford Ka’erne, så alvorlige at de ikke beholder nummerpladerne. Det er faktisk for tredje år i træk, at Ford Ka er agterlanterne i TÜV-undersøgelsen, som fremstilles sammen med bilmagasinet AutoBild.

Hos biler, der er fra to til syv år gamle, er Kia Carnical den suverænt dårligste i TÜV-undersøgelsen. Blandt otte-ni år gamle biler er taberen Fiat Stilo, der aldrig blev nogen succes i Danmark.

Læs også: TV: Her er det vigtigste vinter-udstyr til bilen

Som alle jo efterhånden har fået fortalt, så bliver biler bedre og bedre, men ifølge TÜV-rapporten er det en sandhed med modifikationer, for samlet set er fejlkvoten steget fra 2011 til 2012 nemlig fra 19,5 til 19,7 procent.


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det herSeneste Annoncer